Πάτρα: Εγκαίνια της έκθεσης «Η Αχαΐα στην Επανάσταση του 1821» (Photos)

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 7.00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ «Η ΑΧΑΪΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 – ΔΙΗΓΗΣΗ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΠΑΤΡΩΝ»

  • Τα εγκαίνια της έκθεσης “Η Αχαΐα στην Επανάσταση του 1821 – Διήγηση συμβάντων μέσα από τα τεκμήρια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών”, πραγματοποιούνται τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου στις 7.00 το απόγευμα, στο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Πατρών, η οποία μετατρέπεται σε εστία ανάδειξης άγνωστου αρχειακού υλικού.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου και φιλοξενεί  «θησαυρούς» της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Την απαρτίζουν πίνακες ζωγραφικής, πορτραίτα αγωνιστών, γκραβούρες και  αρχειακό υλικό, το οποίο αφορά στη συγκεκριμένη ιστορική περίοδο καθώς και βιβλία (λευκώματα, απομνημονεύματα αγωνιστών), τα οποία αφορούν κυρίως στην τοπική εκδοτική παραγωγή. 

Επίσης Φιλοξενούνται και τρία έργα, τα οποία έχουν παραχωρηθεί από τα Γενικά Αρχεία του κράτους, εκ των οποίων τα δύο από το παράρτημα της Πάτρας.

Η ανάρτηση και τοποθέτηση των έργων από τους εργαζόμενους στον τεχνικό τομέα του Οργανισμού, στη Δημοτική Πινακοθήκη και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, βρίσκεται στην τελική ευθεία.

  • (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΘΕΜΑΤΩΝ)