Πάτρα: Οριακή η κατάσταση στα Νοσοκομεία

Ισχυρή πίεση δέχονται αυτές τις ημέρες το δημόσιο σύστημα υγείας της Αχαΐας. 

  • Η κατάσταση τόσο στο Νοσοκομείο του Ρίου όσο και στο Νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα είναι οριακή, κυρίως σε ό,τι αφορά τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Μπονάνος: «Τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς»

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο tempo24.gr ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, στο περιθώριο της σύσκεψης υπό τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη:

«Το σύστημα υγείας στην περιοχή μας πιέζεται. Οι άδειες κλίνες στις Μ.Ε.Θ. είναι στο 20% της δυναμικής τους, αλλά τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς, καθώς έρχονται κρούσματα από άλλες περιοχές της χώρας.»

 Καρβέλης: «Δε θα αφήσουμε κανέναν ασθενή χωρίς την ενδεδειγμένη φροντίδα»

Μια αναλυτική εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στα 2 μεγάλα νοσοκομεία της Αχαΐας, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών και το Γενικό Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» έδωσε ο Διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ., Γιάννης Καρβέλης.

Μέχρι σήμερα (Σάββατο 28/11) στο Νοσοκομείο του Ρίου νοσηλεύονται 12 ασθενείς με κορωνοϊό στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ στο Νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα άλλοι 6 ασθενείς δίνουν τη μάχη με τον κορωνοϊό από τη Μ.Ε.Θ.

Την ίδια ώρα στο Νοσοκομείο του Ρίου, 9 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Όπως δήλωσε ο κ. Καρβέλης κατά την άφιξή του στο Αστυνομικό Μέγαρο: «Κανένας ασθενής με κορωνοϊό που χρειάζεται νοσηλεία, δε θα επιτρέψουμε να μένει εκτός νοσοκομείου».

tempo24.gr