Υλικά
- 500 γρ. λιγκουίνι
- 1.500 γρ. φρέσκα μύδια, με το κέλυφος, καθαρισμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1-2 καυτερές μικρές πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες
- 2 φιλέτα αντζούγιας, διατηρημένα σε λάδι, στραγγισμένα και ψιλοκομμένα
- 20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι
- 1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα λιγκουίνι 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1 φλιτζ. τσαγιού από το νερό όπου τα βράσαμε.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο με τις πιπερίτσες και την αντζούγια για 1 λεπτό, ίσα ίσα να ροδίσουν. Προσθέτουμε τα μισά ντοματίνια, αλατοπίπερο και σοτάρουμε για άλλα 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και σχεδόν να διαλυθούν.
Ρίχνουμε τα μύδια και το νερό που κρατήσαμε από τα ζυμαρικά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε με το καπάκι. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα ντοματίνια, τα ζυμαρικά και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε για 2 λεπτά, μέχρι τα ζυμαρικά να απορροφήσουν τα υγρά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε τον μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε.
Πηγή: gastronomos.gr
«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr
Σχετικά Άρθρα
«Το δίχτυ» του Μανούσου Μανουσάκη κάνει πρεμιέρα με τη βία των ανήλικων
«Μαύροι Πίνακες»: Η Ειρήνη αγνοείται και η Άννα αγωνιά
«IQ 160»: Η κρυφή σχέση της Πηνελόπης και του Τηλέμαχου συνεχίζεται