Πικάντικη γαριδομακαρονάδα

Συστατικά

  • 1/2 κιλό γαρίδες, Νο 2, ακαθάριστες
  • 1 λίτρο νερό
  • 1 κύβο λαχανικών, ή κότας
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 κ.γ. γλυκάνισο
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 20 γρ. ούζο
  • 250 γρ. σπαγγέτι, ολικής άλεσης

Για το σερβίρισμα

  • ρόκα
  • ελαιόλαδο
  • πιπεριά τσίλι
  • πιπέρι
  • παρμεζάνα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα κελύφη από τις γαρίδες, το νερό, τον κύβο και μεταφέρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βράζουμε 8-10 λεπτά.
  • Σουρώνουμε τον ζωμό και τον αφήνουμε στην άκρη.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει καλά.
  • Κόβουμε τις γαρίδες στη μέση και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τις βάζουμε στο καυτό τηγάνι. Ψήνουμε 1-1 ½ λεπτό και από τις δύο πλευρές. Προσθέτουμε ½ κ.γ. μπούκοβο, τον μισό γλυκάνισο, ανακατεύουμε, αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Τοποθετούμε ξανά το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε 1-2 λεπτά.
  • Ψιλοκόβουμε τα σκόρδα και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε ½ κ.γ. μπούκοβο, τον υπόλοιπο γλυκάνισο και σοτάρουμε 1-2 λεπτά.
  • Βάζουμε τον πελτέ και σοτάρουμε. Σβήνουμε με το ούζο, ανακατεύουμε και μόλις εξατμιστεί το ούζο προσθέτουμε τον ζωμό από τις γαρίδες.
  • Βάζουμε μέσα στο τηγάνι τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε τις γαρίδες.
  • Σερβίρουμε με ρόκα, πιπεριά τσίλι, ελαιόλαδο, πιπέρι και παρμεζάνα.

akispetretzikis.com