Συστατικά
- 1/2 κιλό γαρίδες, Νο 2, ακαθάριστες
- 1 λίτρο νερό
- 1 κύβο λαχανικών, ή κότας
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- 1 κ.γ. γλυκάνισο
- 1 κρεμμύδι
- 3 σκ. σκόρδο
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 20 γρ. ούζο
- 250 γρ. σπαγγέτι, ολικής άλεσης
Για το σερβίρισμα
- ρόκα
- ελαιόλαδο
- πιπεριά τσίλι
- πιπέρι
- παρμεζάνα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα κελύφη από τις γαρίδες, το νερό, τον κύβο και μεταφέρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βράζουμε 8-10 λεπτά.
- Σουρώνουμε τον ζωμό και τον αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει καλά.
- Κόβουμε τις γαρίδες στη μέση και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τις βάζουμε στο καυτό τηγάνι. Ψήνουμε 1-1 ½ λεπτό και από τις δύο πλευρές. Προσθέτουμε ½ κ.γ. μπούκοβο, τον μισό γλυκάνισο, ανακατεύουμε, αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε ξανά το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε 1-2 λεπτά.
- Ψιλοκόβουμε τα σκόρδα και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε ½ κ.γ. μπούκοβο, τον υπόλοιπο γλυκάνισο και σοτάρουμε 1-2 λεπτά.
- Βάζουμε τον πελτέ και σοτάρουμε. Σβήνουμε με το ούζο, ανακατεύουμε και μόλις εξατμιστεί το ούζο προσθέτουμε τον ζωμό από τις γαρίδες.
- Βάζουμε μέσα στο τηγάνι τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε τις γαρίδες.
- Σερβίρουμε με ρόκα, πιπεριά τσίλι, ελαιόλαδο, πιπέρι και παρμεζάνα.
akispetretzikis.com
Σχετικά Άρθρα
«Deal»: Ο Πάνος από την Αχαΐα ήθελε να προσφέρει χρήματα σε όσους τον βοήθησαν μετά το τροχαίο
«Άγιος Έρωτας»: Ο Παύλος επιστρέφει στο σπίτι του, η Χλόη ζητά τη βοήθεια του Πάτερ Νικόλαου
«Η Γη της Ελιάς»: Η Ειρήνη και ο Παρασκευάς δίνουν ένα φιλί και τους βλέπει ο Πατήρ Τιμόθεος