Πικάντικη γαριδομακαρονάδα

Συστατικά

1/2 κιλό γαρίδες, Νο 2, ακαθάριστες
1 λίτρο νερό
κύβο λαχανικών, ή κότας
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 κ.γ. μπούκοβο
1 κ.γ. γλυκάνισο
κρεμμύδι
3 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
20 γρ. ούζο
250 γρ. σπαγγέτι, ολικής άλεσης
Για το σερβίρισμα
ρόκα
ελαιόλαδο
πιπεριά τσίλι
πιπέρι
παρμεζάνα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα κελύφη από τις γαρίδες, το νερό, τον κύβο και μεταφέρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βράζουμε 8-10 λεπτά.
Σουρώνουμε τον ζωμό και τον αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει καλά.
Κόβουμε τις γαρίδες στη μέση και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τις βάζουμε στο καυτό τηγάνι. Ψήνουμε 1-1 ½ λεπτό και από τις δύο πλευρές. Προσθέτουμε ½ κ.γ. μπούκοβο, τον μισό γλυκάνισο, ανακατεύουμε, αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε ξανά το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε 1-2 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε τα σκόρδα και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε ½ κ.γ. μπούκοβο, τον υπόλοιπο γλυκάνισο και σοτάρουμε 1-2 λεπτά.
Βάζουμε τον πελτέ και σοτάρουμε. Σβήνουμε με το ούζο, ανακατεύουμε και μόλις εξατμιστεί το ούζο προσθέτουμε τον ζωμό από τις γαρίδες.
Βάζουμε μέσα στο τηγάνι τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε τις γαρίδες.
Σερβίρουμε με ρόκα, πιπεριά τσίλι, ελαιόλαδο, πιπέρι και παρμεζάνα.
akispetretzikis.com