Υλικά
- 1 συσκευασία σφολιάτα βουτυρου
- ελαιόλαδο για το ταψί
Για τη γέμιση
- 400 γρ. μαλακή μυζήθρα
- 300 γρ. φέτα
- 250 γρ. κεφαλογραβιέρα ή γραβιέρα τριμμένη
- 6-7 αυγά ελαφρά χτυπημένα
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
- 8-10 λεπτές λωρίδες λιαστής ντομάτας
- 1 πορτοκαλιά πιπεριά ψιλοκομμένη, σοταρισμένη
- πιπέρι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C.
- Χτυπάτε σε μπολ τα αυγά με το γάλα και αρκετό πιπέρι. Αναμειγνύετε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά για τη γέμιση: Τα τρία τυριά, τα αυγά με το γάλα, το βασιλικό, την πιπεριά και τη λιαστή ντομάτα.
- Αλείφετε με λάδι ένα ορθογώνιο ταψί και απλώνετε μέσα το ένα φύλλο σφολιάτας, έτσι ώστε να καλυφτούν ο πάτος και τα πλαϊνά τοιχώματα. Απλώνετε πάνω στο φύλλο τη γέμιση, ισιώνετε την επιφάνεια και τη σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
- Διπλώνετε τις άκρες του πάνω και του κάτω φύλλου σφολιάτας ώστε να σχηματιστεί αυτό που οι παλιές νοικοκυρές έλεγαν κόθρο. Αλείφετε την επιφάνεια της τυρόπιτας με το αυγό, τη χαράζετε σε κομμάτια, περιχύνετε με λίγο λάδι και την ψήνετε στο φούρνο για 50′-55′ περίπου, μέχρι να ροδίσει.
ethnos.gr
Σχετικά Άρθρα
«Deal»: Ο Πάνος από την Αχαΐα ήθελε να προσφέρει χρήματα σε όσους τον βοήθησαν μετά το τροχαίο
«Άγιος Έρωτας»: Ο Παύλος επιστρέφει στο σπίτι του, η Χλόη ζητά τη βοήθεια του Πάτερ Νικόλαου
«Η Γη της Ελιάς»: Η Ειρήνη και ο Παρασκευάς δίνουν ένα φιλί και τους βλέπει ο Πατήρ Τιμόθεος