Συστατικά
1 κρεμμύδι
1 πράσο
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
4 πιπεριές κόκκινες
2 πιπεριές πράσινες
3 πιπεριές κίτρινες
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. ρίγανη
700 γρ. φύλλα χωριάτικα
50 γρ. ελαιόλαδο, για τα φύλλα
200 γρ. φέτα
250 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
20 γρ. σουσάμι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε στο τηγάνι. Κόβουμε το πράσο σε κυβάκια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε στο τηγάνι με τα υπόλοιπα λαχανικά. Σοτάρουμε 20-30 λεπτά για να πέσει ο όγκος από τις πιπεριές και να καραμελώσουν όλα τα λαχανικά.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
Ραντίζουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί 28×36 εκ. και απλώνουμε 4-5 φύλλα ραντίζοντας ενδιάμεσα με ελαιόλαδο.
Βάζουμε όλη τη γέμιση και φροντίζουμε να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Βάζουμε όλη τη φέτα σπασμένη με τα χέρια μας, τη γραβιέρα και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα ραντίζοντας ενδιάμεσα με ελαιόλαδο.
Κλείνουμε τα φύλλα περιμετρικά τα φύλλα φτιάχνοντας ένα γείσο και χαράσσουμε σε 12 κομμάτια.
Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε για 1 ώρα με τη σχάρα στο ψηλό σημείο στον φούρνο.
Αφαιρούμε, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
akispetretzikis.com
Σχετικά Άρθρα
«17 Κλωστές»: Στον Πειραιά, ο Καστελάνης κάνει έναν νέο φίλο
«Η Κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα»: Ο Μιχαλιός Βροντάκης είναι στο Νοσοκομείο μεταξύ ζωής και θανάτου
«Famagusta»: Ο Αντρέας κι η Χριστίνα συμβουλεύουν τον Μάικλ