Πίτα του Βοσκού απλή και Νόστιμη

Υλικά

150 ml. ζεστό νερό
100 ml. λάδι
1 αυγό + 2 ασπράδια αυγών
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
30 γρ. μαγιά
300-350 γρ. Αλεύρι
2 κ.γ.αλάτι

Γέμιση

Το πράσινο μέρος από 3 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
250 γρ.σκληρό τυρί Δανίας ή κεφαλοτύρι
200γρ. τυρί φέτα
2 κρόκους αυγών.
2-3 κ.σ γάλα

Εκτέλεση

Σ ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ζεστό νερό,το λάδι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθούν τα υλικά μας.
Αφήνουμε 10 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Ρίχνουμε το 1 αυγό ολόκληρο και μετά τα ασπράδια απο 2 αυγά.

Χτυπάμε με τον αυγοδάρτη. Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο λάδι στα χέρια μας και ξεκολλάμε τη ζύμη απ τα τοιχώματα.

Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 45 λεπτά με μια ώρα.

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια ρίχνουμε 1 κ.γ αλάτι και τα τρίβουμε να μαραθούν. Προσθέτουμε το μισό από το σκληρό τυρί και τη μισή φέτα κομμένη σε κομματάκια.
Τα άλλα μισά μέρη από τα τυριά τα ανακατεύουμε μαζί.
Ρίχνουμε αλεύρι στον πάγκο μας και βάζουμε την ζύμη. Βάζουμε αλεύρι στα χέρια μας και αρχίζουμε να ζυμώνουμε πολύ χαλαρά.
Παίρνουμε τον πλάστη και ανοίγουμε ένα σχετικά χοντρό φύλλο.

Το μείγμα που έχουμε με τα κρεμμυδάκια και το τυριά το ζυμώνουμε πολύ πολύ καλά και το κάνουμε μία μπάλα.
Το βάζουμε στο κέντρο της ζύμης και ενώνουμε όλες τις άκρες σαν πουγκί. Αν κολλάει η ζύμη ρίχνουμε λίγο αλεύρι.


Βάζουμε το μπόλικο μέρος της ζύμης από κάτω και με τον πλάστη πατάμε λίγο ώστε να πλατύνουμε τη ζύμη.
Την τοποθετούμε σ ένα ταψί στο οποίο έχουμε βάλει στον πάτο αντικολλητικό χαρτί.

 

 

 

 

Παίρνουμε τους κρόκους που είχαμε κρατήσει ρίχνουμε το γάλα και μ αυτό αλείφουμε την ζύμη.
Πασπαλίζουμε από πάνω τα υπόλοιπα τυριά.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25 -30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.


Μία πίτα που όμοια της δεν υπάρχει!!!!!!!!!!!
Θα ξετρελλαθείτε με την γεύση της!!!!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

 

xrysoskoufaki.gr