Πίτσα με 4 τυριά

Συστατικά

Για τη ζύμη

  • 90 γρ. νερό
  • 175 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 100 γρ. σιμιγδάλι

Για την επικάλυψη

  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 40 γρ. blue cheese
  • 50 γρ. τσένταρ
  • πιπέρι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 125 γρ. μοτσαρέλα
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. δεντρολίβανο

Για το σερβίρισμα

  • ρόκα
  • ντοματίνια
  • ελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα και βάζουμε μέσα ένα ταψί να κάψει καλά.
  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το νερό, το αλεύρι, το ελαιόλαδο, αλάτι και χτυπάμε με τον γάντζο σε δυνατή ταχύτητα για 5-8 λεπτά.
  • Απλώνουμε λίγο από το σιμιγδάλι στον πάγκο εργασίας μας, τοποθετούμε πάνω τη ζύμη και ανοίγουμε με έναν πλάστη μέχρι να έχουμε ένα λεπτό ζυμάρι στις διαστάσεις του ταψιού μας.
  • Απλώνουμε σιμιγδάλι σε ένα ταψί και βάζουμε πάνω την ανοιχτή ζύμη.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, το blue cheese, το τσένταρ, πιπέρι, το 1/3 από το σκόρδο τριμμένο και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε το μείγμα σε όλη την επιφάνεια της ζύμης.
  • Κόβουμε την μοτσαρέλα σε κομμάτια και τη βάζουμε σε διάφορα σημεία πάνω στην πίτσα. Προσθέτουμε το θυμάρι και το δεντρολίβανο.
  • Μεταφέρουμε την πίτσα πάνω στο καυτό ταψί και ψήνουμε για 15 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με ρόκα, ντοματίνια και ελαιόλαδο.

akispetretzikis.com