Πίτσα express καρμπονάρα

Συστατικά

Για τη μπεσαμέλ

  • 70 γρ. βούτυρο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 70 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 500 ml γάλα, 3,5%
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο

Για την πίτσα

  • 8 φέτες ψωμί για τοστ
  • 300 γρ. mix τυριών
  • 150 γρ. μανιτάρια champignon, κονσέρβα
  • 8 φέτες μπέικον

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη μπεσαμέλ

  • Βάζουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να λιώσει.
  • Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για 1-2 λεπτά ώστε να ομογενοποιηθεί και να ψηθεί το ρου.
  • Προσθέτουμε το γάλα σε δόσεις, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα χειρός.
  • Τρίβουμε το μοσχοκάρυδο και το σκόρδο με έναν τρίφτη χειρός πάνω από το κατσαρολάκι και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός.
  • Αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός.
  • Αφήνουμε το κατσαρολάκι στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.

Για την πίτσα

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα.
  • Ακουμπάμε τις 4 φέτες ψωμί για τοστ στον πάγκο εργασίας, απλώνουμε τη μισή μπεσαμέλ, πασπαλίζουμε με το μισό τυρί, ρίχνουμε τα μισά μανιτάρια και τοποθετούμε από πάνω τις μισές φέτες μπέικον.
  • Καλύπτουμε με τις άλλες 4 φέτες ψωμί για τόστ δημιουργώντας 4 τοστ.
  • Κόβουμε διαγώνια τα τοστ και τοποθετούμε το ένα κομμάτι δίπλα στο άλλο μέσα σε ένα ταψί με λαδόκολλα, για να δημιουργήσουμε μια στρογγυλή βάση για πίτσα.
  • Απλώνουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ με ένα κουτάλι σε όλη την επιφάνεια της πίτσας.
  • Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα των τυριών, τα μανιτάρια και το μπέικον.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 10-15 λεπτά.
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και σερβίρουμε.

akispetretzikis.com