Συστατικά
Για το ζυμάρι
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
30 γρ. σιμιγδάλι, για το άνοιγμα
Για το κοτόπουλο
500 γρ. στήθος κοτόπουλου
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
75 γρ. νερό
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 κ.σ. κοφτή μέλι
1 κ.σ. μουστάρδα
Για τη γέμιση
250 γρ. τυρί κρέμα
200 γρ. mix τυριών, τριμμένο
100 γρ. μανιτάρια champignon
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το ζυμάρι
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι και το αλεύρι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να δέσει η ζύμη.
Μόλις δέσει η ζύμη, αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια μας φορώντας γάντια, μέχρι να πάρουμε ένα σφιχτό ζυμάρι.
Τυλίγουμε το ζυμάρι με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λεπτά.
Για το κοτόπουλο
Τοποθετούμε τη χύτρα ταχύτητας σε μέτρια φωτιά να κάψει.
Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι, το μεταφέρουμε στη χύτρα, και το σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές.
Ρίχνουμε το νερό, τον χυμό λεμονιού, το μέλι και τη μουστάρδα, κλείνουμε τη χύτρα με το καπάκι της, γυρνάμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη, και μόλις ανάψει η πράσινη ένδειξη σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά.
Κλείνουμε τη φωτιά, αποσυμπιέζουμε τη χύτρα, και ανοίγουμε το καπάκι.
Ξεψαχνίζουμε το κοτόπουλο με ένα πιρούνι και το ανακατεύουμε με το ζουμί του για να το απορροφήσει.
Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
Για τη γέμιση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στον αέρα.
Τοποθετούμε ένα ταψί μέσα στον φούρνο να κάψει, μέχρι να ανοίξουμε το ζυμάρι.
Τοποθετούμε το ζυμάρι στον πάγκο εργασίας και το κόβουμε στη μέση.
Πασπαλίζουμε τον πάγκο εργασίας με λίγο σιμιγδάλι, για να μην κολλήσει το ζυμάρι στο άνοιγμα.
Ανοίγουμε το ζυμάρι με έναν πλάστη σε στρογγυλό σχήμα διαμέτρου 30 εκ. και -αν κολλάει σε κάποια σημεία- προσθέτουμε κι άλλο σιμιγδάλι.
Πασπαλίζουμε ένα ξύλο κοπής με σιμιγδάλι –που να έχει παρόμοιο μέγεθος με το ζυμάρι που ανοίξαμε- και μεταφέρουμε το ζυμάρι.
Απλώνουμε το μισό τυρί κρέμα, μοιράζουμε το μισό κοτόπουλο, και πασπαλίζουμε με το μισό τριμμένο τυρί mix.
Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τοποθετούμε τις μισές πάνω από την πίτσα.
Ανοίγουμε τον φούρνο, μεταφέρουμε την πίτσα στο ταψί, και ψήνουμε για 10-12 λεπτά.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και μεταφέρουμε την πίτσα σε ένα ξύλο κοπής.
Κόβουμε την πίτσα σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τη δεύτερη πίτσα.
akispetretzikis.com
Σχετικά Άρθρα
«Η Γη της Ελιάς»: Οι Βρεττάκοι μαθαίνουν πως η Αμαλία έβαλε να τους κάψουν το σπίτι
«Το Δίχτυ»: Το δεύτερο συγκλονιστικό επεισόδιο με θέμα τον εθισμό στα ναρκωτικά
«Μαύροι Πίνακες»: Η δολοφονία του Πατέρα Ιωσήφ συγκλονίζει την τοπική κοινωνία