Πίτσα σε φόρμα που λιώνει στο στόμα

Υλικά

  • Φρέσκια ζύμη για πίτσα έτοιμη, 2 μικρά κουτιά. Αν προτιμάτε να τη φτιάξετε μόνοι σας, απαιτούνται 600 περίπου γραμμάρια
    [Tο post δεν είναι διαφημιστικό – δεν τους ξέρω, δε με ξέρουν – αλλά χρησιμοποίησα την έτοιμη ζύμη πίτσας Pillsbury. Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλο αντίστοιχο προϊόν στα super-market, αλλά καθώς είναι ένα βασικό υλικό της συνταγής, το γράφω για να ξέρετε τι να ψάξετε.]
  • 2 φλιτζάνια Mozzarella τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι ρεγκάτο τριμμένο
  • 250 γρ. ζαμπόν
  • 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα για πίτσα (μπορεί να αντικατασταθεί και με κέτσαπ ή να παραληφθεί εντελώς)
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Κόβετε τη ζύμη σε λωρίδες και στη συνέχεια σε τετράγωνα, όπως στις φωτογραφίες.

Πίτσα σε φόρμα που λιώνει στο στόμα, υλικά
Πίτσα σε φόρμα που λιώνει στο στόμα, υλικά

Κόβετε το ζαμπόν και τρίβετε τα τυριά (αν δεν είναι ήδη τριμμένα).

Πίτσα σε φόρμα που λιώνει στο στόμα, υλικά

Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε μπωλ.

Πίτσα σε φόρμα που λιώνει στο στόμα, υλικά

Ρίχνετε το μίγμα σε αντικολλητική φόρμα του κέικ, την οποία έχετε λαδώσει για να μην σας κολλήσει.

Πίτσα σε φόρμα που λιώνει στο στόμα

Ψήνετε για 25-30 περίπου λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο.

Πίτσα σε φόρμα που λιώνει στο στόμα

Αναποδογυρίζετε σε μια πιατέλα.

Πίτσα σε φόρμα που λιώνει στο στόμα

Κόβετε σε κομμάτια.

Πίτσα σε φόρμα που λιώνει στο στόμα

Δοκιμάστε το και κρύο την επόμενη μέρα και θα με θυμηθείτε. (Όταν ήσασταν παιδιά, τρώγατε καμιά φορά πίτσα από το ψυγείο για πρωινό; Κάπως έτσι…)

Καλή σας απόλαυση!

aspaonline.gr