Ο Πλατανίτης Ναυπακτίας έζησε πολύ δύσκολες ώρες με αφορμή τη μεγάλη πρωινή φωτιά και η αιτία φαίνεται πως είναι ο εμπρησμός.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του nafpaktianews.gr, η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το πρωί στη Ναύπακτο φαίνεται να οφείλεται σε εμπρησμό.
Άγνωστος ή άγνωστοι φέρεται να χρησιμοποίησαν δύο εμπρηστικούς μηχανισμούς, αποτελούμενους από μπουκάλια με πετρέλαιο, τυλιγμένα με ύφασμα και λαστιχένιες σόλες παπουτσιών.
Οι δράστες φέρεται να κινήθηκαν στην Περιμετρική Οδό, απ’ όπου εκτόξευσαν τους μηχανισμούς: τον έναν από την άνω πλευρά του δρόμου και τον δεύτερο, περίπου 200 μέτρα πιο πέρα, από την κάτω πλευρά.
Από τη ρίψη του πρώτου μηχανισμού, ο οποίος ανεφλέγη, ξέσπασε η φωτιά, ενώ ο δεύτερος, που ρίχθηκε από την αντίθετη πλευρά, δεν κατάφερε να πάρει φωτιά.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι εμπρηστικοί μηχανισμοί ήταν κατασκευασμένοι με τέτοιον τρόπο ώστε να εξασφαλίζουν διάρκεια καύσης.
Ο συνδυασμός υφάσματος και λαστιχένιων σολών λειτουργούσε ως «πυροκροτητής βραδείας καύσης», επιτρέποντας στον δράστη να απομακρυνθεί πριν η φωτιά πάρει διαστάσεις.
Οι Αρχές διερευνούν το περιστατικό ως εμπρηστική ενέργεια, ενώ εξετάζονται μαρτυρίες και καταγραφές από κάμερες ασφαλείας της περιοχής.
Διαβάστε επίσης: Καιρός: Αμφιλοχία και Μενίδι στην κορυφή του Top-8 της 29ης Ιουνίου
Πηγή: Πλατανίτης Ναυπακτίας: Εμπρησμός η αιτία για τη μεγάλη πρωινή φωτιά







Σχετικά Άρθρα
Ευστράτιος Παπανίκος: Πενθούν στη Λεπενού Αγρινίου για τον χαμό του 70χρονου
Ο Καιρός (09/03): Ηλιοφάνεια στο Αγρίνιο, έως 18 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Γιάννης Κατσικοκέρης: Πενθούν στην Αμφιλοχία για τον χαμό του 63χρονου συνταξιούχου Αστυνομικού