Πλούσιες δράσεις του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου (Photos)

Πλούσια δράση και φιλανθρωπικό έργο για το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Δημοτικού σχολείου Αγρινίου.

  • Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Αγάπης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο Σύλλογος  μοίρασε  αγάπη και δώρα στα παιδιά που φιλοξενούνται στο σπίτι του Χαμόγελου του Παιδιού κάνοντας έτσι τη μέρα τους ομορφότερη.

«Τα χαμόγελα και η ζεστή υποδοχή των παιδιών και του προσωπικού μας έκαναν να αισθανθούμε σαν στο σπίτι μας! Ενημερωθήκαμε για το σπουδαίο έργο του οργανισμού κι ευχηθήκαμε αυτές τις γιορτές να γίνουν πραγματικότητα όλες οι ευχές των παιδιών!» τονίζει ο Σύλλογος σε δήλωσή του.

Κατόπιν τα κόκκινα γραμματοκιβώτια στήθηκαν στο σχολείο, αλλά και στο 9ο Νηπιαγωγείο και υποδέχτηκαν  τα γράμματα των παιδιών στον Άγιο Βασίλη! Κάθε παιδί  συμπλήρωσε το γράμμα του και  το έριξε στο κόκκινο γραμματοκιβώτιο. Ο Σύλλογός ανέλαβε να στείλει όλα τα γράμματα των παιδιών κατευθείαν στην Καισαρεία για να έρθει η απάντηση του Αϊ Βασίλη ταχυδρομικώς στο όνομα του παιδιού στο σπίτι!

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Σύλλογος συνδιοργάνωσε με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου, το Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και το Σύλλογο Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Αιτωλοακαρνανίας Εθελοντική Αιμοδοσία αφιερωμένη στα παιδιά της Φλόγας που πραγματοποιήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου στο Παπαστράτειο Μέγαρο και κάλεσε όλους τους γονείς, τους δασκάλους αλλά και τους φίλους του Συλλόγου να χαρίσουν ζωή! Ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά όλους όσους προσήλθαν στην Εθελοντική Αιμοδοσία και αφιέρωσαν 10 λεπτά από το χρόνο τους για να κάνουν το μεγαλύτερο δώρο στο συνάνθρωπό τους!

Παράλληλα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία  το Χριστουγεννιάτικο  Bazaar του στην Πλατεία Δημοκρατίας στις 17 και 18 Δεκεμβρίου  τα χρήματα από τις  πωλήσεις του οποίου  πήγαν για καλό σκοπό. Μικροί και μεγάλοι, έκαναν τις  χριστουγεννιάτικες αγορές τους σε προσιτές τιμές και χάρισαν χαμόγελα τόσο στους φίλους και την οικογένειά τους όσο και στα παιδιά, ενώ υπήρχαν πολλές εκπλήξεις για όλους! Ο Σύλλογος ευχαριστεί  θερμά το Δήμο Αγρινίου για την παραχώρηση του χώρου και όλες τις επιχειρήσεις που προσέφεραν απλόχερα τα προϊόντα τους και όλους όσους δημιούργησαν με πολύ μεράκι υπέροχες κατασκευές για το μπαζάρ, αλλά  και  όλους  για τη συγκινητική προσέλευση σε αυτό.

Όπως κάθε χρόνο ο Σύλλογος επισκέφθηκε και φέτος τους καλούς τους γείτονες, τα παιδιά του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου και τους χάρισε δώρα κι αγάπη, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. «Τα παιδιά ξετρελάθηκαν μόλις αντίκρισαν τον Άγιο Βασίλη να έρχεται και άρχισαν να τον φωνάζουν από μακριά δίνοντάς μας  τόση συγκίνηση… Ευχαριστούμε θερμά το προσωπικό και τους μαθητές του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου που μας υποδέχτηκαν τόσο ζεστά – όπως κάνουν κάθε φορά άλλωστε – και ευχόμαστε ολόψυχα σε όλους Καλή Χρονιά με υγεία και όμορφες οικογενειακές στιγμές!!» τονίζει σε δήλωσή του ο Σύλλογος.

Το ταξίδι του Αη Βασίλη συνεχίστηκε… και δεν γινόταν να μην περάσει από τα τα παιδιά του 9ου Νηπιαγωγείου, για να μοιράσει και σε αυτά δώρα και αγάπη, τηρώντας φυσικά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. «Η χαρά τους απερίγραπτη! Κυριολεκτικά δεν τον άφηναν να φύγει! Κάτι τέτοιες στιγμές γινόμαστε κι εμείς παιδιά και βλέπουμε τον κόσμο μέσα από τα μάτια τους… Ευχαριστούμε πολύ το προσωπικό και τα παιδιά του 9ου Νηπιαγωγείου για την ολόθερμη υποδοχή! Ευχόμαστε σε όλους Καλή Χρονιά με υγεία και ευλογία!!» δηλώνει ο Σύλλογος.

Το ταξίδι του Αη Βασίλη ολοκληρώθηκε στο 9ο Δημοτικό Σχολείο, όπου μοίρασε σε όλα τα παιδιά δώρα και φυσικά πολλή χαρά τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Τα παιδιά χάρηκαν πολύ με την απρόσμενη επίσκεψη, αν και… 《πάγωσαν》 λίγο όταν ο Αη Βασίλης τους είπε πως έχει δώρα μόνο για τα παιδιά που τρώνε λαχανικά και φακές!!! «Ευχαριστούμε θερμά τη διευθύντρια, το διδακτικό και βοηθητικό προσωπικό και όλα τα παιδιά για τη την τόσο ζεστή υποδοχή και συνεργασία!» Ο Σύλλογός μας εύχεται σε όλους τους δασκάλους, τα παιδιά και τις οικογένειές τους Καλή Χρονιά με υγεία και όμορφες οικογενειακές στιγμές!!

Ο Σύλλογος δεν παρέλειψε να προσφέρει δώρα και  στους δασκάλους του σχολείου μαζί με ένα μεγάλο ευχαριστώ για αυτούς που μεταδίδουν τη γνώση στα παιδιά! «Ευχόμαστε σε όλους τους δασκάλους να έχουν μια Καλή και Δημιουργική Χρονιά με υγεία!» τονίζει σε δήλωσή του ο Σύλλογος.

Ο Σύλλογος κατόπιν παρέδωσε  στον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών είδη πρώτης ανάγκης και ατομικής υγιεινής, τρόφιμα, καθώς και παιχνίδια και γλυκίσματα για τα παιδιά που φιλοξενούνται στη Δομή. «Ευχαριστούμε θερμά το προσωπικό του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών, αλλά και του Κοινωνικού Ιατρείου για τη ζεστή υποδοχή! Ενημερωθήκαμε για το σπουδαίο έργο τους και ευχηθήκαμε σε όλους Καλή Χρονιά με υγεία και λιγότερες κακές ειδήσεις», υπογραμμίζει ο Σύλλογος.

Συνεχίζοντας τη φιλανθρωπική του δράση, παρέδωσε στη Δομή Φιλοξενίας Αστέγων του Δήμου Αγρινίου τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους ωφελούμενους συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.

«Ευχαριστούμε από καρδιάς το προσωπικό της Δομής για τη θερμή υποδοχή καθώς και την ενημέρωση σχετικά με το έργο και τις δράσεις τους. Ευχόμαστε ολόψυχα Καλή Χρονιά με υγεία σε όλους!!»

Πολλές ακόμη ενδιαφέρουσες  δράσεις σχεδιάζονται στο άμεσο μέλλον από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου με γνώμονα πάντα το καλό των παιδιών αλλά και όλων των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη.