Πόσο στοιχίζουν τα ενοίκια στην Πάτρα, για τους φοιτητές

Σε έρευνα του Θεμιστοκλή-Ανδρέα Μπάκα στην Εφημερίδα «Έθνος», αναφέρεται ότι τα τελευταία δυο χρόνια η αναζήτηση φοιτητικής στέγης αποτελούσε μια δύσκολη διαδικασία μετά την ραγδαία αύξηση των εγγεγραμμένων ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης (π.χ. Airbnb), δεσμεύοντας αρκετά ακίνητα για τον σκοπό αυτό.

«Στην Πάτρα», σημειώνει ο κ. Μπάκας, «που αποτελεί διαχρονικά φοιτητική πόλη, οι τιμές μίσθωσης για γκαρσονιέρες και δυάρια το 2019 σε σχέση με το 2018, είχαν καταγράψει μείωση της τάξεως του 20% ενώ τη φετινή χρονιά καταγράφουν αυξητικές τάσεις.

Θεωρούμε ότι οι ζητούμενες τιμές ιδιαίτερα στις περιοχές που καταγράφονται σημαντικές αυξήσεις, το επόμενο διάστημα μετά το τέλος του καλοκαιριού και ιδιαίτερα μετά τα τέλη Σεπτεμβρίου – αρχές Οκτωβρίου, όπου λογικά θα έχουν επιστρέψει περισσότερα ακίνητα από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις στις μακροχρόνιες -συμβατικές μισθώσεις, θα ρυθμιστούν και θα παρουσιάσουν μειώσεις, αν οι ιδιοκτήτες επιθυμούν πραγματικά να μισθώσουν τα ακίνητά τους σε φοιτητές και δεν συνεχίσουν να κρατούν στάση αναμονής για την επιστροφή τους στη βραχυχρόνια μίσθωση. Το μηναίο μίσθωμα – εισόδημα από τις παραδοσιακές – μακροχρόνιες μισθώσεις δεν μπορεί να συγκριθεί – ταυτιστεί με τα έσοδα από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις.

Παράλληλα, οι ζητούμενες τιμές σίγουρα διαμορφώνονται διαφορετικά μετά το σύνηθες «παζάρι» των γονιών, ειδικά αν ο ιδιοκτήτης νιώσει ότι θα εισπράττει το μηνιαίο μίσθωμα χωρίς προβλήματα.»

Στη συνέχεια του άρθρου δημοσιεύεται ο παρακάτω πίνακας:

Antenna star 103,5 fm | Αίθουσα σύνταξης