Στο νομό Αιτωλοακαρνανίας κυλάει ο ποταμός Εύηνος.
- Ο Εύηνος οφείλει, σύμφωνα με τη μυθολογία, το όνομα του στον βασιλιά Εύηνο που πνίγηκε στα νερά του κυνηγώντας τον απαγωγέα της κόρης του.
Έχει μήκος 80 χιλιόμετρα, ενώ στην περιοχή τον αποκαλούν και Φιδάρη, λόγω των σχήματός του με τις πολλές στροφές που μοιάζει με φίδι.
Χάρη και σε αυτό το χαρακτηριστικό, ο Εύηνος αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους λατρεύουν το ράφτινγκ και το κανό-καγιάκ.
Στην περιοχή Μπανιά, αλλά και σε άλλα σημεία δραστηριοποιούνται εταιρείες που σας προσφέρουν την ευκαιρία να ασχοληθείτε με τα αγαπημένα σας σπορ.
Εκτός από τα «υγρά σπορ» η περιοχή του Εύηνου με την πλούσια βλάστηση και τα πέτρινα γεφύρια αποτελεί εξαιρετική επιλογή και για πεζοπορία.

i-lovegreece.com







Σχετικά Άρθρα
Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αγρινίου: Εκατοντάδες πιστοί στην Αγρυπνία για την Εορτή του Αγίου Παΐσίου
Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.: Πολύωρη διακοπή ρεύματος στο Αγρίνιο τη 10η Ιουλίου
Νέο τροχαίο στο Αγρίνιο: Οδηγός ενός Ι.Χ. πήρε… σβάρνα την πόρτα άλλου οχήματος