Στο νομό Αιτωλοακαρνανίας κυλάει ο ποταμός Εύηνος.
- Ο Εύηνος οφείλει, σύμφωνα με τη μυθολογία, το όνομα του στον βασιλιά Εύηνο που πνίγηκε στα νερά του κυνηγώντας τον απαγωγέα της κόρης του.
Έχει μήκος 80 χιλιόμετρα, ενώ στην περιοχή τον αποκαλούν και Φιδάρη, λόγω των σχήματός του με τις πολλές στροφές που μοιάζει με φίδι.
Χάρη και σε αυτό το χαρακτηριστικό, ο Εύηνος αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους λατρεύουν το ράφτινγκ και το κανό-καγιάκ.
Στην περιοχή Μπανιά, αλλά και σε άλλα σημεία δραστηριοποιούνται εταιρείες που σας προσφέρουν την ευκαιρία να ασχοληθείτε με τα αγαπημένα σας σπορ.
Εκτός από τα «υγρά σπορ» η περιοχή του Εύηνου με την πλούσια βλάστηση και τα πέτρινα γεφύρια αποτελεί εξαιρετική επιλογή και για πεζοπορία.

i-lovegreece.com







Σχετικά Άρθρα
Ηλίας Λαγοπάτης: Άφησε την τελευταία του πνοή στα 60 του, πενθούν στον Βάλτο Αμφιλοχίας
ΕΛ.ΑΣ. – Θέρμο: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των δραστών για την απόπειρα ληστείας με πυροβολισμούς σε σπίτι
Τροχαίο στο Καστράκι Ναυπακτίας: Δύο ηλικιωμένοι στο Νοσοκομείο μετά τον απεγκλωβισμό τους