Προς παράταση του «λουκέτου» στα σχολεία του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Η έντονα επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα στον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου και οι απόψεις του διοικητή του νοσοκομείου, εκπαιδευτικών και της ιατρικής κοινότητας θα επιφέρουν αλλαγές στην εξαγγελόμενη λειτουργία των σχολείων από αύριο.

  • Πληροφορίες λένε ότι η Δημοτική Αρχή έχει λάβει υπόψιν της όλα τα δεδομένα και θα εκδώσει απόφαση για (καταρχήν;) τριήμερη παράταση του κλεισίματος. Τούτο άλλωστε είχε ζητήσει και με επιστολή της προς την Υπουργό Παιδείας από την προηγούμενη εβδομάδα καθώς ως γνωστόν το υπουργείο είναι υπεύθυνο για την έκδοση των σχετικών αποφάσεων.

Πιθανώς ο Δήμος θα επικαλεστεί την ανάγκη απολύμανσης κλπ. των σχολικών κτιρίων, αλλά και την διασπορά που παρατηρείται και την κατ’ ανάγκην απουσία εκπαιδευτικών και καθαριστριών ώστε να «επιτύχει» την αναβολή του ανοίγματος.

Για το ίδιο θέμα ο Πάνος Παπαδόπουλος τόνισε πως εξυπακούεται ότι δεν πρέπει να ανοίξει καμία σχολική μονάδα όλων των βαθμίδων και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου αναφέροντας για ακόμη μια φορά την τεράστια επιβάρυνση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου που είναι πλήρες…

aixmi-news.gr