Με φρέσκο ή κατεψυγμένο μπακαλιάρο σε φιλέτο, όταν υπάρχει στην κατάψυξη, μπορεί την τελευταία στιγμή να σου ετοιμάσει μια υπέροχη ψαρόσουπα. Με πετρόψαρα πάντως και σκορπίνα είναι η καλύτερη εκδοχή της.
Υλικά
- 1 κιλό φρέσκο ή 500γρ. κατεψυγμένο μπακαλιάρο σε φιλέτο
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, χοντροκομμένο
- 2 καρότα μικρά σε ροδέλες
- 4 κλωνάρια σέλινο
- 3 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
- 1 μικρό κομματάκι τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο (προαιρετικά)
- χυμό από 1 λεμόνι
- 4 κλωνάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλινο, τις πατάτες και το τζίντζερ (αν χρησιμοποιήσετε), μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι.
- Σκεπάζετε με νερό και αλατίζετε. Μετρήστε τα άτομα και υπολογίστε 1 βαθύ πιάτο νερό για τον καθένα συν ένα για την κατσαρόλα. Χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε το φαγητό σκεπασμένο μέχρι να μαλακώσει το καρότο και η πατάτα. Προσθέτετε το ψάρι και βράζετε για 10 λεπτά ακόμα.
- Αφαιρείτε το πολύ κρεμμύδι και το σέλινο.
- Βάζετε στο μούλτι δύο-τρία κομμάτια πατάτα μαζί με 2 κουτάλες ζωμό και το χυμό λεμονιού και αλέθετε καλά.
- Ρίχνετε το μίγμα στη σούπα και το αφήνετε να πάρει μία-δύο βράσεις, μέχρι να χυλώσει η σούπα. Σερβίρετε με τον μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
olivemagazine.gr
Σχετικά Άρθρα
«Άγιος Έρωτας»: Ο Παύλος στη χωροφυλακή για την εξαφάνιση της Θάλειας
«Η Γη της Ελιάς»: Η Αρετή κάνει μια επίσκεψη-«έκπληξη» στην Ιουλία
«Ταμπού»: Κι άλλος φόνος στα Ιωάννινα