Ψητά γεμιστά μύδια

Συστατικά

  • 1 κιλό μύδια
  • 150 γρ. νερό
  • αλάτι, χοντρό, για το ταψί
  • 150 γρ. ψωμί, ψίχα
  • 70 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 3 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. ρίγανη, φρέσκια
  • 2 πρέζες αλάτι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230°C, στον αέρα.
  • Βάζουμε τα μύδια και το νερό σε μια πλατιά κατσαρόλα με καπάκι, την οποία τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά.
  • Αφού πάρουν βράση, συνεχίζουμε το βρασμό για  4-5 λεπτά, μέχρι τα μύδια μας να ανοίξουν.
  • Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ με μια τρυπητή κουτάλα και κρατάμε το ζουμί.
  • Αφαιρούμε το μισό κέλυφος και κρατάμε το άλλο μισό με το μύδι.
  • Βάζουμε χοντρό αλάτι σε ένα ταψί φούρνου, τοποθετούμε επάνω τα μύδια και τα ραντίζουμε με λίγο από το ζουμί που κρατήσαμε.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ψίχουλα, το ελαιόλαδο, την παρμεζάνα, το σκόρδο, το μαϊντανό, τη ρίγανη και το αλάτι.
  • Μοιράζουμε το μείγμα στα μύδια.
  • Ψήνουμε για 15 λεπτά και σερβίρουμε.

Tip

Αφού βράσουμε τα μύδια, κρατάμε μόνο εκείνα που θα ανοίξουν. Τα κλειστά τα πετάμε, επειδή αυτό είναι δείγμα πως δεν είναι καλά.

akispetretzikis.com