Συστατικά
- 1 κιλό μύδια
- 150 γρ. νερό
- αλάτι, χοντρό, για το ταψί
- 150 γρ. ψωμί, ψίχα
- 70 γρ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 3 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. ρίγανη, φρέσκια
- 2 πρέζες αλάτι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230°C, στον αέρα.
- Βάζουμε τα μύδια και το νερό σε μια πλατιά κατσαρόλα με καπάκι, την οποία τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά.
- Αφού πάρουν βράση, συνεχίζουμε το βρασμό για 4-5 λεπτά, μέχρι τα μύδια μας να ανοίξουν.
- Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ με μια τρυπητή κουτάλα και κρατάμε το ζουμί.
- Αφαιρούμε το μισό κέλυφος και κρατάμε το άλλο μισό με το μύδι.
- Βάζουμε χοντρό αλάτι σε ένα ταψί φούρνου, τοποθετούμε επάνω τα μύδια και τα ραντίζουμε με λίγο από το ζουμί που κρατήσαμε.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ψίχουλα, το ελαιόλαδο, την παρμεζάνα, το σκόρδο, το μαϊντανό, τη ρίγανη και το αλάτι.
- Μοιράζουμε το μείγμα στα μύδια.
- Ψήνουμε για 15 λεπτά και σερβίρουμε.
Tip
Αφού βράσουμε τα μύδια, κρατάμε μόνο εκείνα που θα ανοίξουν. Τα κλειστά τα πετάμε, επειδή αυτό είναι δείγμα πως δεν είναι καλά.
akispetretzikis.com
Σχετικά Άρθρα
Κωνσταντίνος Αργυρός: Η συγκινητική ανάρτηση του Αιτωλικιώτη λίγες ώρες πριν τη συναυλία στην Πρέβεζα
Μίνα Καραμήτρου: Η Αγρινιώτισσα στην πρωινή ζώνη του Open Beyond με τον Νίκο Στραβελάκη!
Κορυσχάδες Ευρυτανίας: Παντρεύτηκαν ο Χρήστος Κοντογεώργης και η Καλλιόπη Παναγιωτίδου