Συστατικά
250 γρ. ντομάτες, τριμμένες
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 αβγά, μεσαία
1 κ.σ. μαγιά ξηρή
30 γρ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ρίγανη
500 γρ. αλεύρι σκληρό
1 πρέζα αλάτι
200 γρ. φέτα
ελαιόλαδο, για τη φόρμα
αλεύρι γ.ο.χ., για τη φόρμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας, τη ζάχαρη, τα αβγά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Προσθέτουμε τη μαγιά και ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το αλεύρι, το αλάτι και χτυπάμε με τον γάντζο, σε μέτρια ταχύτητα για 7-8 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια ζύμη. Η ζύμη είναι αρκετά κολλώδης.
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα αλευρωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε περίπου 60 λεπτά μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Προσθέτουμε στη φουσκωμένη ζύμη τη φέτα σε μικρά κομμάτια και πλάθουμε μέχρι να ενσωματωθεί η φέτα μέσα στη ζύμη.
Απλώνουμε ελαιόλαδο και αλεύρι σε μια φόρμα 10×35 εκ. και αφήνουμε στην άκρη.
Μεταφέρουμε τη ζύμη στη φόρμα και καλύπτουμε με πετσέτα ή μεμβράνη. Αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσει ξανά η ζύμη μας.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150ο C στον αέρα.
Ψήνουμε για 60 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
akispetretzikis.com
Σχετικά Άρθρα
Η Γέφυρα Επισκοπής ενώνει δύο Νομούς
Η Λίτσα Πατέρα για τον ΑΝΤ1 και το 2025!
«Άγιος Έρωτας»: Στην κορυφή τον Δεκέμβριο!