Ριγκατόνι με πιπεριά, ντομάτα και βασιλικό

Υλικά

    • Μερίδες: 4
    • 500 γρ. ριγκατόνι ή άλλο κοντό ζυμαρικό, βρασμένα
    • 100 γρ. Arla Pasta Gratinar, mix τριμμένων τυριών
    • 100 γρ. Arla Mozzarella, τριμμένη

Για τη σάλτσα

  • 100 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 μικρή μελιτζάνα φλάσκα, σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά κίτρινη, ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • 2 μεγάλες ντομάτες φρέσκες, ξεφλουδισμένες, χωρίς τους σπόρους, ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • ½ κουτ. γλυκού μαντζουράνα, ξερή
  • ½ κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
  • 10 φύλλα φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένα, για το σερβίρισμα
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Αυτό το πιάτο ζυμαρικών με το ξεχωριστό άρωμα του βασιλικού απογειώνεται με τα μοναδικά προϊόντα της Arla.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σάλτσα: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 3/4 από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις μελιτζάνες για 3΄-4΄ ώστε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τις μεταφέρουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο, τις πιπεριές και τον ντοματοπελτέ για 1΄, μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Βήμα 2

Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτουμε τα μυρωδικά ψιλοκομμένα και τις μελιτζάνες και ανακατεύουμε απαλά. Σε ένα ταψί βάζουμε τα βρασμένα ριγκατόνι, περιχύνουμε με τη σάλτσα και προσθέτουμε τα Arla Pasta Gratinar και Arla Mozzarella ανακατεμένα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20΄ μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει η επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με τον βασιλικό και σερβίρουμε.

olivemagazine.gr