Ριζότο κολοκύθας

Συστατικά

  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 2 στικ σέλερι
  • 300 γρ. ρύζι αρμπόριο
  • 250 γρ. κρασί λευκό
  • 2 κ.σ. κοφτές ζωμό λαχανικών σε βαζάκι
  • 1000-1200 γρ. νερό
  • 300 γρ. πουρέ κολοκύθας
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. παρμεζάνα

Για το σερβίρισμα

  • 50 γρ. blue cheese
  • 1 κ.γ. κολοκυθόσπορο
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 10 γρ. βούτυρο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  • Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε θυμάρι και σοτάρουμε να καραμελώσουν.
  • Κόβουμε το σέλερι σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά να πάρει χρώμα και να θωρακιστεί.
  • Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών, 100 γρ. από το νερό και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε 900 γρ. νερό σε δόσεις, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να βράσει το ρύζι, για 10-15 λεπτά.
  • Βάζουμε τον πουρέ κολοκύθας και ανακατεύουμε. Αν σφίξει πολύ το μείγμα προσθέτουμε 100-200 γρ. νερό.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε με blue cheese, τον κολοκυθόσπορο, θυμάρι και βούτυρο σε κομμάτια.

 

akispetretzikis.com