Ριζότο με σουπιές

Συστατικά

Για το ριζότο

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 2 στικ σέλερι
  • 1-2 σκ. σκόρδο
  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. ρύζι αρμπόριο
  • 70 γρ. κρασί κόκκινο
  • 750 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. νοστιμιά
  • 1 κ.σ. μελάνι σουπιάς

Για τις σουπιές

  • 750 γρ. σούπιες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. ούζο

Για το σερβίρισμα

  • ρόκα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το ριζότο

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια, το καρότο σε κυβάκια, το σέλερι σε μικρά κομμάτια, το σκόρδο σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
  • Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε μια δόση από το νερό.
  • Προσθέτουμε τη νοστιμιά και συνεχίζουμε να βάζουμε το νερό σε δόσεις ανακατεύοντας συνέχεια για 13-15 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  • Μόλις είναι έτοιμο το ρύζι βάζουμε το μελάνι και αφαιρούμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Για τις σουπιές

  • Παράλληλα τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε τις σουπιές σε λεπτές λωρίδες. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και βάζουμε στην καυτή γκριλιέρα.
  • Ψήνουμε σε δύο δόσεις τις σουπιές για 2 λεπτά την κάθε δόση. Σβήνουμε με ούζο και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Σερβίρουμε το ριζότο με τις σουπιές, ρόκα, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

akispetretzikis.com