Ρωτάνε. Και έχουν δίκαιο να ρωτάνε

Καμία πρόθεση δεν έχω να αμφισβητήσω τις αποφάσεις της κυβέρνησης, οι οποίες, άλλωστε ελήφθησαν κατόπιν εισηγήσεων των ειδικών και αφού σταθμίστηκαν όλα τα στοιχεία και τα δεδομένα, που σαφώς και οι πολίτες δεν τα έχουμε στη διάθεσή μας για να βγάζουμε εύκολα συμπεράσματα.

  • Και όταν μετράμε καθημερινά τόσα κρούσματα, όταν μετράμε τόσους νεκρούς και διασωληνωμένους, όταν οι κλίνες σε ΜΕΘ είναι πλέον στα όριά τους, …δεν νομίζω ότι περισσεύει χώρος για εξυπνάδες και αμφισβητήσεις.

Είμαι υποχρεωμένος, ωστόσο, να μεταφέρω και την αγωνία, τις ερωτήσεις και τις αντιδράσεις των αναγνωστών, πολύ περισσότερο, δε, από τη στιγμή που εγώ δεν έχω απάντηση να τους δώσω.

Δεν ξέρω, για παράδειγμα, τι να πω στον φίλο τον κομμωτή, που πολύ λογικά μου είπε ότι αντί να τον κλείσουν …και να του το κλείσουν, θα μπορούσε να μπουν ακόμη πιο αυστηροί όροι και πρόστιμα για τους παραβάτες. Από ένας πελάτης κάθε φορά, με τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας και όλα τα σχετικά. Στο «γιατί με έκλεισαν, όταν το δίπλα επιχείρηση δουλεύει κανονικά», απάντηση δεν έχω.

Δεν θα μπω βέβαια σε λογικές του τύπου «στο σούπερ μάρκετ δεν κολλάμε – στο παπουτσίδικο κολλάμε», διότι κατανοώ απόλυτα την ανάγκη περιορισμού των κινήσεων, που αυτό, άλλωστε, ήταν και το ζητούμενο.

Ωστόσο, οι άνθρωποι που σήμερα θα ξύπνησαν, αλλά δεν πήγαν για δουλειά, έχουν κάθε δικαίωμα να ρωτάνε και να διατυπώνουν αυτά τα ερωτήματα, έτσι όπως τα αισθάνονται.

Μέχρι να πάρουν, αν πάρουν ποτέ, πειστικές για τους ίδιους απαντήσεις.  

 

«Agrinio 365» Media Group | Φώτης Μπερίκος