Σ.Ε.Ν.Α.: «Υπουργείο και Διοίκηση Γ.Ν.Α. οδηγούν στην απόλυση 54 συμβασιούχους συναδέλφους»

Ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο Εργαζόμενων του Νοσοκομείου Αγρινίου σχετικά με τη μαζική σύσκεψη που σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, 7 Σεπτεμβρίου 2023 και αφορά στις συμβάσεις 54 συμβασιούχων συναδέλφων στην καθαριότητα και τη φύλαξη του Νοσοκομείου, οι οποίες λήγουν στα τέλη του τρέχοντος μήνα.

  • Πιο αναλυτικά:

«Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7/9/2023 μαζική σύσκεψη του Σωματείου Εργαζόμενων με τους συναδέλφους συμβασιούχους στην καθαριότητά και τη φύλαξη του Νοσοκομείου, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν στις 30/9/23.

Θέμα της σύσκεψης η στήριξη του αγώνα των συναδέλφων που απειλούνται με  απόλυση, οπότε και αποφασίστηκε και έγινε την ίδια μέρα μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση διεκδικώντας:

1) να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος συμβασιούχος,

2) να ακυρώσει η Διοίκηση το διαγωνισμό της ανάθεσης των υπηρεσιών αυτών σε εργολάβους,

3) να ζητηθεί από το Υπουργείο η παραμονή των συναδέλφων στη θέση τους. 

Η Διοίκηση αφού «επαίνεσε» το έργο των εν λόγω συμβασιούχων εργαζομένων, παραδέχτηκε δημόσια ότι το κόστος του εργολάβου είναι μεγαλύτερο από τη δαπάνη των συμβάσεων των συναδέλφων που υπηρετούν αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο και:

1)  δήλωσε αναρμοδιότητα ως προς την  ακύρωση του διαγωνισμού, δεδομένου ότι τα χέρια της είναι «νομικά δεμένα»! 

και 

2) δεν έδειξε καμία διάθεση να ζητήσει την παραμονή των συμβασιούχων αυτών από το Υπουργείο!

Αρκέστηκε μόνο να αναφέρει ότι είναι πολύ πιθανό ότι θα γίνουν ενστάσεις μεταξύ των εργολάβων για το ποιος θα πάρει το διαγωνισμό, οπότε η διαδικασία αυτή θα καθυστερήσει.

Είναι ξεκάθαρο ότι Υπουργείο και διοίκηση μέσω της υπογραφής της θα οδηγήσει στην απόλυση 54 οικογένειες στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα μη τηρώντας ταυτόχρονα την υποχρέωση της να διαφυλάξει το δημόσιο συμφέρον, ως οφείλει, υπογράφοντας διαγωνισμό που κοστίζει περισσότερο στο δημόσιο.

Συνεχίζουμε τον αγώνα με όλους τους συναδέλφους, συμβασιούχους και μόνιμους, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις μας ώστε να παραμείνουν όλοι οι συνάδελφοι συμβασιούχοι στις θέσεις τους».