Υλικά
-
- 1 φιλέτο κοτόπουλου, σε φέτες (γύρω στα 300γρ.)
- 1 φλιτζάνι παξιμαδάκια κριθαρένια
- 2 κουτ. σούπας γραβιέρα Κρήτης τριμμένη
- τρυφερά φύλλα μαρουλιού, καλά πλυμένα
- αλάτι
Για το dressing
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 αντζούγιες ξαλμυρισμένες
- 1 φλιτζάνι τσαγιού μαγιονέζα
Διαδικασία
Αλατίζετε τις φέτες του κοτόπουλου και τις ψήνετε σε αντικολλητικό τηγάνι, να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Βγάζετε σε πιάτο και τις κρατάτε στην άκρη.
Κόβετε το μαρούλι με τα χέρια σε μικρά κομμάτια και το βάζετε σε σαλατιέρα.
Ετοιμάζετε το dressing: Χτυπάτε στο μπλέντερ τη μαγιονέζα με το σκόρδο και τις αντζούγιες, μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής σάλτσα.
Τοποθετείτε πάνω από το μαρούλι τα ψημένα φιλετάκια του κοτόπουλου, πασπαλίζετε με τη γραβιέρα και σκορπάτε τα κριθαρένια παξιμαδάκια. Περιχύνετε με το dressing που ετοιμάσατε και σερβίρετε.
olivemagazine.gr
Σχετικά Άρθρα
Ο Πέτρος Κουσουλός αποκάλεσε «αρσενική Ζωζώ Σαπουντζάκη» τον Αγρινιώτη Θανάση Κατερινόπουλο!
Ε.Ρ.Τ.3: Το «Βίλατζ Γιουνάιτεντ» στη Ματαράγκα για ένα μοναδικό αφιέρωμα 100 ετών!
«Deal»: Η Αγρινιώτισσα Μαρία Σαρρή πήρε 12 αντί για… 32.000 ευρώ!