Συστατικά
- 1 μαρούλι
- 1 ραπανάκι
- 150 γρ. κοτόπουλο, μαγειρεμένο, που έχει περισσέψει
- 2 κ.σ. κόλιανδρο
Για το dressing
- 150 γρ. μαγιονέζα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
- 1/2 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
- 2 κ.σ. νερό
- αλάτι
Για τη σύνθεση (προαιρετικά)
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 50 γρ. κρουτόν
- 2 κ.σ. ελιές, σε ροδέλες
- 2 κ.σ. καλαμπόκι, βρασμένο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Κόβουμε το μαρούλι και το ραπανάκι σε λεπτές φέτες. Κόβουμε το μαγειρεμένο κοτόπουλο σε κομμάτια και ψιλοκόβουμε τον κόλιανδρο. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
- Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.
Για το dressing
- Βάζουμε σε ένα μπολ τη μαγιονέζα, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, την πάπρικα, το νερό και αλάτι.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους.
- Περιχύνουμε το dressing στη σαλάτα και ανακατεύουμε μέχρι να την καλύψει εντελώς.
Για τη σύνθεση
- Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το ρίχνουμε προαιρετικά στο μπολ με τη σαλάτα.
- Προσθέτουμε στο μπολ τα κρουτόν, τις ελιές, το καλαμπόκι και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε.
Σχετικά Άρθρα
Η Γέφυρα Επισκοπής ενώνει δύο Νομούς
Η Λίτσα Πατέρα για τον ΑΝΤ1 και το 2025!
«Άγιος Έρωτας»: Στην κορυφή τον Δεκέμβριο!