Τρυπάμε το κοτσάνι από το καλαμπόκι με ένα πιρούνι και τοποθετούμε πάνω στη φωτιά ή σε καυτό τηγάνι για να πάρει χρώμα και καπνιστή γεύση. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για την πιπεριά Φλωρίνης.
Για το dressing
Στο μπολ σερβιρίσματος βάζουμε το λάδι από τον τόνο, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε το μέλι, τη μουστάρδα, τον τόνο και ανακατεύουμε.
Για τη σύνθεση
Βάζουμε στο μπολ τα ραπανάκια σε κομμάτια και ανακατεύουμε.
Με ένα μαχαίρι αφαιρούμε τα σπόρια από το καλαμπόκι και τα βάζουμε στο μπολ.
Προσθέτουμε το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, τον δυόσμο, την κάππαρη, την πιπεριά Φλωρίνης καθαρισμένη και κομμένη σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τις φρέσκιες σαλάτες, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Σχετικά Άρθρα
Eurovision 2025 – Εθνικός Τελικός: Οι εκπλήξεις της βραδιάς και η σειρά εμφάνισης των καλλιτεχνών
Γιάννης Κουκουράκης: «Αν παντρευόμουν θα ήταν καλοκαίρι και θα πήγαινα με την παντόφλα»
Τζόκερ: 100.000 ευρώ στα Ιωάννινα στο Πρακτορείο του Αλέξανδρου Τζιόλη!