Σαλάτα με λαχανικά και καπνιστό τόνο

Συστατικά

  • 1 καλαμπόκι, βρασμένο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 160 γρ. τόνο, καπνιστό
  • 100 γρ. ραπανάκια
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κ.σ. δυόσμο
  • 1 κ.σ. κάππαρη
  • 200 γρ. πράσινη σαλάτα

Για το dressing

  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. κοφτή μέλι
  • 1 κ.σ. κοφτή μουστάρδα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τρυπάμε το κοτσάνι από το καλαμπόκι με ένα πιρούνι και τοποθετούμε πάνω στη φωτιά ή σε καυτό τηγάνι για να πάρει χρώμα και καπνιστή γεύση. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για την πιπεριά Φλωρίνης.

Για το dressing

  • Στο μπολ σερβιρίσματος βάζουμε το λάδι από τον τόνο, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
  • Προσθέτουμε το μέλι, τη μουστάρδα, τον τόνο και ανακατεύουμε.

Για τη σύνθεση

  • Βάζουμε στο μπολ τα ραπανάκια σε κομμάτια και ανακατεύουμε.
  • Με ένα μαχαίρι αφαιρούμε τα σπόρια από το καλαμπόκι και τα βάζουμε στο μπολ.
  • Προσθέτουμε το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, τον δυόσμο, την κάππαρη, την πιπεριά Φλωρίνης καθαρισμένη και κομμένη σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τις φρέσκιες σαλάτες, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

akispetretzikis.com