Σαλάτα με ψητά παντζάρια, λαχανάκια και καρότα

Συστατικά

TIPΤσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

καρότα
παντζάρια
80 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. θυμάρι
2 σκ. σκόρδο
500 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. μέλι
100 γρ. γκοργκοντζόλα
2 κ.σ. καρυδόψιχα
Για το σερβίρισμα
θυμάρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

TIPΚαθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.

General
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 210οC στον αέρα.
Κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες πάχους 1 εκ. και τα παντζάρια σε λεπτές κυδωνάτες φέτες.
Απλώνουμε τα λαχανικά σε ένα ταψί διαστάσεων 30×40 εκ., τα αλείφουμε με το μισό ελαιόλαδο, τα αλατοπιπερώνουμε, και τα πασπαλίζουμε με το θυμάρι.
Προσθέτουμε στο ταψί τις σκελίδες του σκόρδου, ελαφρώς σπασμένες.
Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε τα λαχανικά για 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Κόβουμε το κοτσανάκι από τα λαχανάκια Βρυξελλών και αφαιρούμε τα εξωτερικά φύλλα, αν είναι μαραμένα.
Κόβουμε τα λαχανάκια στη μέση, τα αλατοπιπερώνουμε, και τα ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα λαχανάκια σε δύο δόσεις για περίπου 1 λεπτό μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, και ρίχνουμε τα λαχανάκια στο ταψί μαζί με το βούτυρο και το μέλι.
Ανακατεύουμε και ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά ακόμα.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και πασπαλίζουμε με θυμάρι, την γκοργκοντζόλα σπασμένη σε κομμάτια και την καρυδόψιχα.
Σερβίρουμε.
akispetretzikis.com