Υλικά
-
Για τη σαλάτα
-
1 ραντίτσιο
-
250 γρ. μανιτάρια
-
1 αβοκάντο
-
5-6 λιαστές ντομάτες
-
χυμό από ½ λεμόνι
-
Φύλλα βασιλικού
-
Αλάτι
-
Για τη μαρινάδα των μανιταριών
-
4 κουτ. σούπας λεμόνι
-
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
-
3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
-
1/2 γιαούρτι με 2% λιπαρά
-
2 κουτ. σούπας νερό
-
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
-
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
-
Κόβετε σε λεπτές φέτες τα μανιτάρια και τα βάζετε σε ένα ρηχό και πλατύ σκεύος. Ανακατεύετε καλά τα υλικά της μαρινάδας και τα περιχύνετε με αυτήν. Ανακατεύετε απαλά και αφήνετε τα μανιτάρια να μαριναριστούν για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ετοιμάσετε τα υπόλοιπα υλικά.
-
Ξεφλουδίζετε το αβοκάντο και το κόβετε σε μέτριους κύβους. Ραντίζετε με χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσει και το φυλάτε κατά μέρος.
-
Χτυπάτε τα υλικά της σάλτσας γιαουρτιού σε ένα πιάτο με ένα πηρούνι μέχρι να πάρετε μια πηχτή, κρεμώδη σάλτσα.
-
Χοντροκόβετε τα φύλλα του ραντίτσιο με το χέρι και τα στρώνετε στη βάση μιας σαλατιέρας.
-
Περιχύνετε τη σαλάτα με τη σάλτσα και σερβίρετε αμέσως.
Σχετικά Άρθρα
«La Promesa: Η Υπόσχεση»: Δευτέρα του Πάσχα στο Open Beyond ξεκινά ο 2ος κύκλος!
Ο Πατρινός Νίκος Οικονομόπουλος: «Μεγάλη Πέμπτη Η αγάπη Του δε μιλά – σταυρώνεται»
Σάκης Ρουβάς: Τιμά το έθιμο της Μεγάλης Πέμπτης βάφοντας τα πασχαλινά αυγά με φυσικά υλικά