Δεν πρόκειται για εικόνες βγαλμένες από παραμύθι.
- Είναι εικόνες από το ηλιοβασίλεμα στην Πλώσταινα Μεσολογγίου, από τον φωτογραφικό φακό του Γιάννη Γιαννακόπουλου, τις οποίες δημοσιεύει σε σημερινή του ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.
Η Πλώσταινα είναι νησίδα που υπήρχε παλαιότερα στη Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου Β.Δ. του Μεσολογγίου, η οποία πλέον έχει μπαζωθεί. Είναι μία από τις οκτώ ιστορικές νησίδες που πήραν μέρος στον αγώνα της ανεξαρτησίας, ιδιαίτερα στην πολιορκία του Μεσολογγίου.
Η αποξήρανση της περιοχής έγινε τη δεκαετία του 1960 και η οικοπεδοποίησή της έφερε στην περιοχή νέους κατοίκους, είτε από τα γύρω χωριά που έψαχναν για εργασία ή κατοίκους του Μεσολογγίου που έψαχναν για νέα κατοικία.
Η πρώην νησίδα λειτουργεί ως «προθερμάστρα της αλυκής, με σημαντική επίδραση στο μικροκλίμα της περιοχής του Μεσολογγίου»


















Σχετικά Άρθρα
Κεχρινιά Αμφιλοχίας – Παναγιώτης Κριπούρης: Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης το τελευταίο «αντίο»
Μίμης Σκορδόπουλος: Στη Λίμνη Στράτου για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Θαλάσσιου Σκι ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου
Εορτή της Παναγίας Προυσιώτισσας στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Αγρινίου