Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Κώστας Ευριπιώτης, ο οποίος έγινε γνωστός μέσα από τους πολυάριθμους ρόλους του στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.
- Ο ρόλος που τον σημάδεψε ήταν του «παλιού» σμηνίτη Γεωργίου Βλάχου στην τηλεοπτική σειρά «Της Ελλάδος τα παιδιά», που προβλήθηκε από τον ΑΝΤ1 τη διετία 1993-1995.
Τα παιδικά χρόνια και η απώλεια του αδερφού του
Ο Κώστας Ευριπιώτης γεννήθηκε στην Ηλιούπολη το 1963. Ήταν ο μικρότερος από τα τέσσερα αδέλφια του και ο πατέρας του ήταν εργάτης. Σε ηλικία των 17 ετών έχασε τον μεγαλύτερο αδελφό του, γεγονός που τον σημάδεψε.
Σε παλαιότερη συνέντευξή του, είχε δηλώσει για την απώλεια του αδελφού του: «Η μεγαλύτερη συναισθηματική δυσκολία είναι όταν χάνεις ένα δικό σου άνθρωπο, ιδιαίτερα μέσα στην οικογένεια. Αυτό μπορεί να μην ξεπεραστεί ποτέ ή να περάσουν πάρα πολλά χρόνια για να το ξεπεράσεις. Πριν από χρόνια όταν ξεκινούσα στη δουλειά, έχασα τον μεγάλο μου αδελφό από καρκίνο. Μπροστά στην απώλεια, τι να μετρήσεις;».
Είχε εξηγήσει μάλιστα πώς διαχειρίστηκε αυτή την απώλεια μέσα από τη δουλειά του: «Τον σκέφτομαι. Για να απαλύνεις τον πόνο σου, όμως, πρέπει να αφήσεις έτσι κι αλλιώς όσους έφυγαν να ξεκουραστούν. Ήταν τρομερά δύσκολο, αλλά από την άλλη μια θεμελιώδης αντίδραση με έκανε να οπλιστώ και να βγω σ’ αυτή την δουλειά για να μπορώ να μιλάω, να εκφράζομαι».
Η καλλιτεχνική του διαδρομή
Ο ηθοποιός Νάσος Κέδρακας, ο οποίος είχε θεατρικό εργαστήρι στη γειτονιά του στην Ηλιούπολη, παρότρυνε τον Κώστα Ευριπιώτη να γραφτεί στη δραματική σχολή «Γιώργος Θεοδοσιάδης», από όπου και αποφοίτησε το 1981. Δάσκαλός του στη σχολή ήταν ο Νίκος Βασταρδής.
Άνθρωποι που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην καριέρα του ήταν ο Χρόνης Εξαρχάκος, ο Κώστας Βουτσάς, ο Θύμιος Καρακατσάνης και ο Νίκος Κούρκουλος – μεγάλα ονόματα του θεάτρου και του κινηματογράφου, με τους οποίους ο Ευριπιώτης είχε την τύχη να συνεργαστεί.
Οι επιτυχίες και η καταξίωση
Έγινε γνωστός από τη συμμετοχή του σε δεκάδες τηλεοπτικές, κινηματογραφικές και θεατρικές παραγωγές όπως είναι οι εξής: «Τα λιονταράκια του κυρ Ηλία», «Ο Ανδροκλής και τα λιοντάρια του», «Οι επικίνδυνοι» (μια διαμαρτυρία), «Μπαμ μπαμπάς και μπέμπα», «Μια γυναικάρα στα μπουζούκια», «Μπίζνες στα βαλκάνια», «SafeSex», «Εργαζόμενη γυναίκα», «Σεσουάρ για δολοφόνους», «Άντρες έτοιμοι για όλα», «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα Νο1», «Οι πράσινες, οι κόκκινες, οι θαλασσιές οι τσούχτρες», «Έλα να… γυμνωθούμε ντάρλινγκ», «Οι γαμπροί της Ευτυχίας», «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός», «Μαζί τα φάγαμε» και άλλες.
Αναμφίβολα, ο ρόλος που τον καθιέρωσε ήταν αυτός στην τηλεοπτική σειρά «Της Ελλάδος τα παιδιά» όπου υποδυόταν τον «παλιό» σμηνίτη, Γιώργο Βλάχο.
Η προσωπική ζωή και ο μεγάλος έρωτας με τη Ρίτα Σακελλαρίου
Πολλοί ίσως δεν το γνωρίζουν, αλλά ο Κώστας Ευριπιώτης ήταν ο… παίδαρος για τον οποίο δεν πήγε Μέγαρο η Ρίτα Σακελλαρίου, στο τραγούδι που έγινε σουξέ το 1993. Ο ίδιος το ήξερε, του άρεσε, το διασκέδαζε και δεν το έκρυβε, καθώς το είχε αποκαλύψει σε άλλη παλαιά συνέντευξή του.
«Και να σας πω την αλήθεια; Ούτε η Ρίτα πήγε ποτέ στο Μέγαρο ούτε κι εγώ. Ακόμη δεν έχω πάει. Ξέρετε κάτι, οτιδήποτε έχω κάνει στη ζωή μου, δεν μου χρεώθηκε, γιατί ήταν αυθόρμητο, δυνατό και αληθινό. Οι έρωτες είναι σημαντικοί, γιατί τους ζεις και δεν τους εκμεταλλεύεσαι», έχει δηλώσει ο Ευριπιώτης.
Η ίδια η Ρίτα Σακελλαρίου – όταν την είχαν ρωτήσει «Μα είναι δυνατόν ο Ευριπιώτης να είναι παίδαρος;» – είχε πει για τον ηθοποιό: «Ο Ευριπιώτης είναι παίδαρος στην ψυχή!».
Από τον γάμο του με τη Βάλια Κωστοπούλου απέκτησε δύο γιους. Σύντροφός του τα τελευταία έντεκα χρόνια της ζωής του ήταν η καθηγήτρια χορού Λίλιαν Μπότση, που δίδασκε στη σχολή Θεοδοσιάδη.
Ο Κώστας Ευριπιώτης πέθανε στις 30 Μαΐου 2019, έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Η περιπέτεια της υγείας του είχε ξεκινήσει πριν από ένα χρόνο κι ενώ ετοιμαζόταν να ανέβει στη σκηνή του θεάτρου «Αθηνά», για την παράσταση «Πολυτεχνίτης κι ερημοσπίτης».
Η τελευταία φωτογραφία του γνωστού κωμικού ηθοποιού ήταν μέσα από το δωμάτιο του νοσοκομείο όπου γιόρτασε τα γενέθλιά του έχοντας στο πλάι του τους δύο γιους του.
zougla.gr
Σχετικά Άρθρα
Eurovision 2025 – Εθνικός Τελικός: Οι 12 καλλιτέχνες και τα τραγούδια τους
Επιστρέφει το Μεσολογγίτικο Καρναβάλι!
Τ.Ε.Ε. Αιτωλοακαρνανίας: Κοπή Βασιλόπιτας και βραβεύσεις στις 17 Ιανουαρίου