Σχολεία – Αιτωλ/νία: Άνοιγμα με 219 θετικά Self Tests στη Δευτεροβάθμια

Στα σχολεία επέστρεψαν σήμερα μαθητές και εκπαιδευτικοί μετά τις διακοπές των εορτών στα σχολεία όλης τη χώρας, με περίπου 1,5 εκατομμύριο μαθητές να επιστρέφουν στις φυσικές τους τάξεις με αυξημένα μέτρα προστασίας, φορώντας τη μάσκα τους και με τα αρνητικά αυτοδιαγνωστικά τεστ ανά χείρας.

  • Ο μεγαλύτερος ταυτόχρονος έλεγχος πληθυσμού κατά του κορωνοϊού από την αρχή της πανδημίας διενεργήθηκε χθες και σήμερα το πρωί, σε 1,6 εκατομμύρια καθηγητές και εκπαιδευτικούς. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας έως το πρωί της Δευτέρας έχουν ανιχνευθεί 15.547 εν δυνάμει κρούσματα Πανελλαδικά.

Στα Γυμνάσια και Λύκεια του Νομού μας, εντοπίστηκαν χθες και σήμερα 183 κρούσματα σε μαθητές και 35 σε καθηγητές, σύμφωνα με τον προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλ/νίας κ. Αθανάσιο Σαρδέλη.

Ταυτόχρονα, καταγράφηκαν 50 περιπτώσεις μαθητών, σε ολόκληρο το Νομό, οι οποίοι δεν είχαν διενεργήσει Self Tests το τελευταίο 24ωρο, λόγω της έλλειψης που είχε παρατηρηθεί τις προηγούμενες ημέρες. Οι μαθητές αυτοί προσήλθαν με τους κηδεμόνες τους και υποβλήθηκαν στη διαδικασία του διαγνωστικού ελέγχου πριν την εισοδό τους στις Σχολικές Αίθουσες.

Ο κ. Σαρδέλης ανέφερε σχετικά ότι οι μαθητές αυτοί έχουν εφοδιαστεί με 4 επιπλέον Self Tests από τις Σχολικές τους Μονάδες, τα οποία απαιτούνται για την τρέχουσα και την επόμενη εβδομάδα, ενώ τόνισε ότι υπάρχει επαρκές απόθεμα σε Self Tests που μπορεί να καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες.

Ολος ο μαθητικός και εκπαιδευτικός πληθυσμός θα κάνει σήμερα το απόγευμα νέο δεύτερο τεστ, για την προσέλευση στο σχολείο αύριο.

Οι οδηγίες του υπ. Παιδείας αναφέρουν ότι για την τρέχουσα εβδομάδα (10 με 15 Ιανουαρίου) θα πρέπει να γίνουν τρία self test. Ένα για τη Δευτέρα (10/01/2022), ένα για την Τρίτη (11/01/2022) και ένα για την Παρασκευή (14/01/2022). Το self test πρέπει να γίνεται έως και είκοσι τέσσερις ώρες (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα.

Για τις επόμενες εβδομάδες ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος νόσησης θα διενεργείται δύο (2) φορές ανά σχολική εβδομάδα, κάθε Τρίτη και Παρασκευή, αντιστοίχως.

Οι μαθητές/τριες οφείλουν να φέρουν μαζί τους την εκτυπωμένη σχολική κάρτα μέχρι τη διενέργεια του επόμενου διαγνωστικού ελέγχου. Σε περίπτωση αδυναμίας εκτύπωσης της σχολικής κάρτας COVID-19 θετικού ή αρνητικού αποτελέσματος για τους/τις μαθητές/τριες, αυτή μπορεί να συμπληρωθεί και να υπογραφεί και χειρόγραφα από τους γονείς/ κηδεμόνες των μαθητών.


Agrinio365 Media Group (Antenna-Star.gr – AgrinioTimes.gr)

Επιμέλεια: Νάντια Μπούτα