Σε ποια είδη πρώτης ανάγκης έχουν ήδη αυξηθεί οι τιμές

Για αισχροκέρδεια, αφού σε μεμονωμένες περιπτώσεις προϊόντων οι τιμές ανέβηκαν μέχρι 25% κάνει λόγο ο πρόεδρος του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ), Νίκος Τσεμπερλίδης – Σκέψεις και για μποϊκοτάζ σε προϊόντα με μεγάλες αυξήσεις στις τιμές τους
  • Ορατές είναι ήδη οι αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων που γεμίζουν το καλάθι της νοικοκυράς από το νέο κύμα ακρίβειας, ακόμα και σε είδη πρώτης ανάγκης. Αυτό αναφέρει στο ethnos.gr ο πρόεδρος του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ), Νίκος Τσεμπερλίδης, σημειώνοντας ότι στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων φτάνουν έως το 10%. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιες μεμονωμένες κατηγορίες προϊόντων (π.χ. απολυμαντικά και είδη ατομικής προστασίας για τον κορονοϊό), όπου παρατηρούνται φαινόμενα ακόμα και αισχροκέρδειας, με τις τιμές να έχουν αυξηθεί ακόμα και κατά 25%.

Ποια προϊόντα αυξάνονται

Ο ίδιος θεωρεί δεδομένο ότι οι αυξήσεις θα παρατηρηθούν στις κατηγορίες των τροφίμων, των προϊόντων καθαριότητας και το ρεύμα. Την ίδια στιγμή, εκφράζει την εκτίμηση, αλλά και την ευχή παράλληλα, ότι ο μέσος όρος των αυξήσεων δε θα ξεπεράσει το 10%.

Σκέψεις και για μποϊκοτάζ

Κατά τον ίδιο, από τη μία πλευρά πρέπει οι καταναλωτές να αντιδράσουν οργανωμένα και από την άλλη η Πολιτεία χρειάζεται να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Ο κ. Τσεμπερλίδης σημειώνει ακόμα ότι υπάρχουν σκέψεις ακόμα και για μποϊκοτάζ των καταναλωτών προς συγκεκριμένα είδη που θα σημειώσουν μεγάλες αυξήσεις.

«Πρώτα απ’ όλα η κυβέρνηση πρέπει να επανασυστήσει τη Γενική Γραμματεία ΚαταναλωτήΑσχολούνται μόνο με το εμπόριο και έχουν ξεχάσει τους καταναλωτές. Δεν μας έχουν καλέσει ποτέ ούτε καν για ανταλλαγή απόψεων. Υπάρχουν σκέψεις ακόμα και για μποϊκοτάζ σε κάποια προϊόντα. Ο κόσμος παλαιότερα ακολουθούσε, τώρα είναι λίγο πιο δύσκολο. Όμως, αν δεν αντιδράσουμε άμεσα, έστω και με απειλές σε πρώτη φάση, η ίδια ιστορία σε βάρος των καταναλωτών θα συνεχίζεται. Δυστυχώς, ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται», λέει ο πρόεδρος του ΚΕΠΚΑ.

ethnos.gr