Σε πολύ θετικό κλίμα η συνάντηση του Χάρη Μουρκάκου με τον Γιάννη Τριανταφυλλάκη

Σε ένα πολύ θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Yποψήφιου Βουλευτή της Συμμαχίας «Πράσινο και Μωβ» κ. Χάρη Μουρκάκου με τον Δήμαρχο Ξηρομέρου κ. Ιωάννη Τριανταφυλλάκη.

  • Η συζήτηση ξεκίνησε με την παρουσίαση της Συμμαχία «Πράσινο & Μωβ» από τον κ. Μουρκάκο. Στην συνέχεια αναφέρθηκαν στην προσφυγή που έχει ασκηθεί στο ΣτΕ για την ακύρωση του ΠΔ για την ίδρυση του Π.Ο.Α.Υ. λόγω και της ιδιαίτερης ευαισθησίας του κ. Μουρκάκου σε ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ζητήματα ανακύκλωσης αποβλήτων και αποβλήτων ΑΕΚΚ που υπάρχουν στον Δήμο Ξηρομέρου. Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο ζήτημα της ανακύκλωσης και της διαχείρισης αποβλήτων είναι κρίσιμος και πρέπει να λειτουργεί πάντα προς όφελος των πολιτών.

Στο πρόγραμμα του «Πράσινο & Μωβ» δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενίσχυση των αρμοδιοτήτων της Αυτοδιοίκησης, στη διεύρυνση της συμμετοχής και της διαφάνειας. Επιπλέον, βασική θέση αποτελεί η ανάγκη της οικονομίας των φυσικών πόρων, γεγονός που μας οδηγεί σε ένα σύστημα εξοικονόμησης πόρων και επαναχρησιμοποίησης των υλικών. Αυτό που ονομάζεται «κυκλική οικονομία».

Για τη στήριξη του τομέα της κυκλικής οικονομίας, το «Πράσινο & Μωβ» προτείνει διαβάθμιση των ποσοστών ενίσχυσης επιχειρήσεων, με βασικό κριτήριο την περιβαλλοντική απόδοση, την εξοικονόμηση πρώτων υλών, την επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση.