«Σε πρώτο πληθυντικό»: Επανακυκλοφορεί η ποιητική συλλογή του Αγρινιώτη Κ. Γεωργίου

«Σε πρώτο πληθυντικό»: Επανακυκλοφορεί η ποιητική συλλογή του Αγρινιώτη Κ. Γεωργίου

  • Με τη συλλογή ο δημιουργός αυτοσυστήνεται στο αναγνωστικό κοινό, προσδιορίζοντας όχι μόνο τις ποιητικές του συντεταγμένες, αλλά κι ορίζοντας ποιητικά την ιδεολογική του τοποθέτηση μες στον κόσμο.

Πρόκειται για μία κοινωνική και πολιτική διακήρυξη απέναντι στο σύγχρονο αυτιστικό τρόπο ζωής και την αυστηρά καθορισμένη, εμμονική κι ανορθόδοξη λογοκρατική αντιμετώπιση τόσο του κοσμικού μυστηρίου όσο και του ανθρωπίνου βίου.

Στα ποιήματα προβάλλεται το νόημα της ενσυνείδητης και βιωμένης αγάπης, του έρωτα και του ονείρου, του ανθρωπισμού και της κοινής συλλογικής εμπειρίας ως μέσα διάθλασης μιας υπέρμετρης και υπερφίαλης ατομικότητας που τελικώς εκμηδενίζει την ύπαρξη.

Ονειροπόληση και ρομαντισμός, νοσταλγία κι ομορφιά, επιθυμίες και ματαίωση. Μικρές μικρές ψηφίδες που συνθέτουν την εικόνα μιας ζωής ιδωμένης με τα μάτια του ποιητικού λόγου.

Βιογραφικό σημείωμα:

Ο Κωνσταντίνος Γεωργίου γεννήθηκε το 1976 στο Αγρίνιο. Το 1998 αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είναι λειτουργός της Μέσης εκπαίδευσης και τα τελευταία δώδεκα χρόνια προσφέρει τις υπηρεσίες του ως φιλόλογος στο Γενικό Λύκειο Γαβαλούς του δήμου Αγρινίου. Ποιήματά του έχουν δημοσιευθεί σε πολλά ηλεκτρονικά και έντυπα λογοτεχνικά περιοδικά. Το βιβλίο Σε πρώτο πληθυντικό είναι η πρώτη του ποιητική συλλογή, η οποία τυπώθηκε από τις εκδόσεις Ιωλκός τον Απρίλιο του 2020.