Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 16,5 χιλιόμετρα.
- Σεισμός 4,3 Ρίχτερ σημειώθηκε στη Λευκάδα, ταρακουνώντας το όμορφο νησί του Ιονίου.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός είχε επίκεντρο στα νότια της Λευκάδας, και συγκριμένα 8 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Βασιλικής.
Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 16,5 χιλιόμετρα.
«Είναι το ρήγμα που δίνει συχνά, πυκνά σεισμούς και το οποίο οριοθετεί ουσιαστικά τη Λευκάδα από την Κεφαλλονιά προς τα δυτικά» εξήγησε ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας.
Σημείωσε πως δεν έχουν ακολουθήσει μετασεισμοί και ακόμη δεν γνωρίζουμε εάν πρόκειται για τον κύριο σεισμό.
«Να τηρηθούν τα μέτρα που έχουμε πάρει και στο Πόρτο Κατσίκι, και στους Εγκρεμνούς και στον Άγιο Νικήτα» συμπλήρωσε ο σεισμολόγος, εξηγώντας πως έχουν οριοθετηθεί οι παραπάνω παραλίες με ζώνες που δεν επιτρέπεται η κατασκήνωση των λουόμενων.
Ανέφερε πως δεν χρειάζεται πανικός και ότι το φαινόμενο παρακολουθείται.
in.gr







Σχετικά Άρθρα
Θανάσης Μαυρομμάτης: «Όταν κερδίζεις την εμπιστοσύνη του κόσμου, οι κομματικές γραμμές καταργούνται»
Σπήλιος Λιβανός: Ποινική δίωξη σε συνεργάτη του από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για την υπόθεση του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.
«Κόκκινα» Δάνεια και ο Νέος Κώδικας Ιδιοκτησίας: Μείωση οφειλών και δόσεων, αλλαγές σε Διαμερίσματα και Πολυκατοικίες