Σεισμός σημειώθηκε στις 12:14 το μεσημέρι της Πέμπτης, 12 Μαρτίου 2026 μεταξύ Ευρυτανίας και Καρδίτσας κι έγινε αισθητός στο Αγρίνιο και σε όλη την Αιτωλοακαρνανία.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το επίκεντρο της δόνησης ήταν κοντά στα σύνορα Ευρυτανίας και Καρδίτσας, 11 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Ανθηρού Καρδίτσας.
4️⃣7️⃣ 🟠 Σεισμός M 4.7, 12/03 12:14, βάθος 10 χλμ, 36 χλμ ΝΔ από Καρδίτσα.
Αυτόματη Λύση, EAA/ΓΙ#σεισμος #seismos pic.twitter.com/HI1iJOcSIH
— EQGR (@eqgr) March 12, 2026
Αξίζει να σημειωθεί πως δόνηση είχε μικρό εστιακό βάθος περί τα 10 χιλιόμετρα και γι’ αυτό έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε πολλές περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας και στο Αγρίνιο.
Διαβάστε επίσης: Ελληνικό FBI: Αγρινιώτες είχαν ρόλο… πρωταγωνιστή σε κύκλωμα παράνομου τζόγου
Πηγή: AgrinioTimes.gr







Σχετικά Άρθρα
Γωγώ Μαστροκώστα: Η γυναίκα που την έφερε στον κόσμο αναφώνησε «καλώς το αστέρι μου, καλώς το λουλούδι μου»
Αγρίνιο – Νίκη Φλώρου στο 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Π.Ο.Ξ.: «Η περιοχή μας διαθέτει μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα»
Γιώργος Μυλωνάκης: Επέστρεψε από τη Γερμανία και συνεχίζει τη θεραπεία σε ελληνικό κέντρο αποκατάστασης