«Σελήνη, ένας βράχος με μυστικά»: H διαδικτυακή διάλεξη θα προβληθεί διαδικτυακά την Κυριακή

Νέα διαδικτυακή διάλεξη την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021, στις 7 μ.μ., από την Αστρονομική & Αστροφυσική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδας – «Ηρακλής» με τίτλο ομιλίας: ΣΕΛΗΝΗ: Ένας βράχος με μυστικά.

  • Ομιλήτρια: Δρ. Όλγα Συκιώτη – Κύρια Ερευνήτρια του ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ.
    H διαδικτυακή διάλεξη θα προβληθεί ζωντανά σε απευθείας σύνδεση από το κανάλι στο YouTube της Αστρονομικής & Αστροφυσικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδος

«Ηρακλής»:

Η εκδήλωση στο facebook: https://fb.me/e/12OpjAEOu

Λίγα λόγια για την διάλεξη:
Η Σελήνη, ο μοναδικός φυσικός δορυφόρος της Γης, αποτελεί ένα ξεχωριστό δύδιμο πλανήτη – δορυφόρου, μυστήριο για χρόνια ήταν η προέλευσή της, καθώς και οι βαρυτικές επιδράσεις της στη Γη που ενδεχωμένως να έχει πέξει ρόλο και στην ανάπτυξη της αρχέγονης ζωής στη Γη,

Επίσης τις τελευταίες δεκαετίες η Σελήνη ήταν το προπύργιο στην κούρσα του διαστήματος με αποκορύφωμα την αποστολή ανθρώπων στον δορυφόρο μας. Εκεί δοκιμάστηκαν πολλές τεχνολογίες ώστε να καταστεί δυνατό ένα τέτοιο εγχείρημα. Εδώ και δεκαετίες ακούμε για μελλοντικές αποστολές στον πλανήτη Άρη, αλλά και ο δρόμος φαίνεται ότι περνάει ξανά από τη Σελήνη ώστε ένα δοκιμαστούν τεχνολογίες και τεχνικές που θα εφαρμοστούν στην προσπάθεια κατάκτησης και του κόκκινου πλανήτη.

Θα αναπτυχθούν και θα παρασουσιαστούν οι μέχρι τώρα γνώσεις και επιτεύματα για το φεγγάρι μας στην παρουσίαση που με τιμή θα μας δώσει η Δρ.Όλγα Συκιώτη.

Λίγα λόγια για την ομιλήτρια:
Η Δρ. Όλγα Συκιώτη, Κύρια Ερευνήτρια του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης (Ι.Α.Α.Δ.Ε.Τ.) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (Ε.Α.Α.), η κύρια ερευνητική της δραστηριότητα είναι η Γεωλογική Τηλεπισκόπηση με έμφαση στην ανάπτυξη/εφαρμογή αλγορίθμων μηχανικής εκμάθησης και απεικονιστικής φασματοσκοπίας σε δορυφορικά δεδομένα για την ανίχνευση και αποτύπωση της λιθολογικής/ορυκτολογικής σύστασης χερσαίων επιφανειών.