Καταγράφοντας την αγροτοδιατροφική μας κληρονομιά, ταξιδεύουμε στα ορεινά χωριά μας, συναντούμε νοικοκυρές που γνωρίζουν καλά την τέχνη της παραδοσιακής κουζίνας και μαζί τους ανασύρουμε μνήμες από λησμονημένα φαγητά της φτωχής μας πατρίδας.
- Αυγά τηγανιστά με κλωτσοτύρι και τραχανάς με κλωτσοτύρι.
Το κλωτσοτύρι είναι είδος μαλακού τυριού που παράγεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα (παράγωγο του ξυνόγαλου) και είναι πρωτόγονη τυροκόμηση, που γίνεται μόνο σε σπίτια. Παράγεται στην´Ηπειρο, στη Θεσσαλία και στον ορεινό όγκο των Αγράφων.
Η κυρά Σοφία, νοικοκυρά παλαιάς κοπής,από το ιστορικό Σακαρέτσι του Βάλτου, μας μαγειρεύει χειμωνιάτικα, νόστιμα και θρεπτικά φαγητά των Σαρακατσάνων βοσκών της Νότιας Πίνδου και όλο το σπίτι της μοσχοβολάει… χωριό!
Μουσική: Δημήτρης Ξαξίρης
ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ ΑΜΚΕ
Σχετικά Άρθρα
Ο Βασίλης Βάσης στον Antenna Star 103.5: «Μας δήλωσαν πως δεν είναι αναγκαίο το Σχολείο» (Ηχητικό)
Ο Β. Ζώης στον Antenna Star 103.5 για την κατάκτηση του τίτλου από τον Παναγρινιακό (Ηχητικό)
Για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού στον Antenna Star η Νίκη Πατσουράκη (Ηχητικό)