Υλικά
Για την Βάση
4 αυγά
200 γραμμάρια ζάχαρης
1 ζάχαρη βανίλιας
225 ml ηλιέλαιο
250 ml γάλα
300 γραμμάρια αλεύρι
1 μπεικιν παουντερ
3 κουταλιές της σούπας κακάο
100 ml κρύου γάλακτος για να μουλιάσουν
Για την κρέμα
500 ml κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας ζαχαρη άχνη
5 γρ εκχύλισμα βανίλιας
500 γρ μασκαρπόνης
6 κουταλιές της σούπας Nutella
Γλάσσο:
200 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα
100 ml ζεστού γάλακτος
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπήστε με ένα μίξερ χειρός αυγά, ζάχαρη, βανίλια,και χτυπάμε για λίγα λεπτά εως ότου αλλάξει χρώμα.
Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα αυγών το λάδι, γάλα και χτυπάμε.
Μετά σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπεικιν παουντερ και το κακάο και τα ανακατεύουμε και μετά τα κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα των αυγών-λαδιού και χτυπάμε με ένταση.
Βουτυρώνουμε ένα πυρεξ 40χ30 εκ και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο το κέικ και το περιχύνουμε με κρύο γάλα να μουλιάσει.
Πηγή: https: xrysoskoufaki.gr
«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr
Σχετικά Άρθρα
Ελένη Μενεγάκη: Στα γαλάζια νερά του Ιονίου με ένα μαύρο εντυπωσιακό μαγιό!
Κωνσταντίνος Αργυρός: Σοκαρισμένος στην Πρέβεζα ο Αιτωλικιώτης, σκοτώθηκε συνεργάτης του
«Exathlon»: Ο Γιώργος Καράβας στην παρουσίαση – Η αντίδραση του Αγρινιώτη Στάθη Σχίζα