ΣοκολατοΚέικ με μαρμελάδα και καφέ….Ένα γλυκό για όλες τις περιπτώσεις
Βάση:
– 4 αυγά
– 1 φλιτζάνι ζάχαρη
– 2 κουταλιές κακάο
– 1 φακ μπέικιν πάουντερ
– 1 ζάχαρη βανίλιας
– 1 φλιτζάνι αλεύρι + 1 κουταλιά αλεύρι
– 1/2 φλιτζάνι γάλα
Το μέγεθος ποτηριού είναι 200 ml.
Γεμιση:
– μαρμελάδα ή γλυκό όπως επιθυμείτε
– 1/2 λίτρο κρέμα γάλακτος
– 200 γραμμάρια σοκολάτας γάλακτος
– 200 g λευκής σοκολάτας
Εκτέλεση
- Σε ένα λεκανάκι ρίχνουμε τα αυγά, την ζάχαρη, βανίλια και χτυπάμε με το μίξερ χειρός 1-2 λεπτά με το μίξερ χειρός.
- Προσθέτουμε το γάλα χτυπάμε και μετα κοσκινίζουμε μέσα στο αλεύρι και το μπεικιν και το κακάο.
- Χτυπάμε το μίγμα με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Βουτυρώνουμε ένα πυρεξ και ρίχνουμε το μείγμα και το απλώνουμε.
Ψήνουμε το κέικ για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς. Ψήνω σε πυρεξ 39×27 cm.
Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια-υψηλή φωτιά βάζουμε την κρέμα γάλακτος.
Μόλις κάψει ελαφρώς κατεβάζω και προσθετά την μισή μέσα στο μπολ με την λευκή σοκολάτας και στην άλλη μισή ρίχνω μέσα την μαύρη σοκολάτα και ανακατεύω να λιώσουν.
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι 100 ml γάλακτος, με 2 κουταλιές της σούπας καφέ εσπρέσο και 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη ανακατεύουμε και ρίχνουμε πάνω από το ψημένο κέικ αφού πρώτα κάνουμε τρύπες με ένα μαχαιρι πάνω στο κεικ.
Αδειάζουμε από πάνω το μίγμα του καφέ
Στην συνέχεια ρίχνουμε διάσπαρτες κουταλιες μαρμελάδας.
Από πάνω ταυτόχρονα (μαζί) αδειάζουμε τα μπολάκια με τις λιωμένες σοκολάτες.
Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες και είναι έτοιμο
xrysoskoufaki.gr
Σχετικά Άρθρα
«Άγιος Έρωτας»: Στην κορυφή τον Δεκέμβριο!
Χριστούγεννα στη Λίμνη Τριχωνίδα!
«MasterChef»: Κυκλοφόρησε το trailer