Η απόφαση να ανοίξουν οι εκκλησίες για ατομική προσευχή, «είναι σωστή, αρκεί να τηρηθούν τα μέτρα», είπε καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού.
- Επιπλέον, επεσήμανε την ανάγκη να δημιουργήσει το κάθε σπίτι τη δική του «φούσκα», ενόψει και των εορτών.
Σημείωσε επίσης, πως αυτή η «φούσκα» πρέπει να είναι η ίδια για όσο χρειαστεί, καθώς εάν αλλάζουν οι παρέες διαρκώς, ο κίνδυνος διασποράς του ιού αυξάνεται. Χαρακτηριστικά είπε ότι σε όσους είναι εκτός της «φούσκας» μας θα πρέπει να ευχηθούμε «τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά».
Για το εμβόλιο
Σχολιάζοντας το ζήτημα της έγκρισης του εμβολίου από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων στις 21 Δεκεμβρίου, η κ. Λινού, μιλώντας στο Open, ανέφερε πως είναι μια «πολύ καλή εξέλιξη», διευκρινίζοντας, ωστόσο, πως είναι «κρίσιμο το πότε θα πάρουμε τις δόσεις».
Παράλληλα, η κυρία Λινού τόνισε πως δεν θα πρέπει να δημιουργηθεί συνωστισμός στα κέντρα εμβολιασμού και πως «θα πρέπει να πείσουμε τους ανθρώπους να εμβολιαστούν».
Όσον αφορά σε ένα τρίτο κύμα της πανδημίας, η Αθηνά Λινού ανέφερε πως «αν καταφέρουμε να ελέγξουμε το 2ο κύμα και σε συνδυασμό με τον εμβολιασμό μέχρι τέλος Ιανουαρίου, ίσως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη διασπορά».
in.gr







Σχετικά Άρθρα
Γιώργος Λεμπέσης: «Η Σία Κοσιώνη είναι σε συνθήκη ανάρρωσης, ξεκούρασης και αναμονής για να πάρει εξιτήριο»
Γλυφάδα: Η δολοφονία της μητέρας του το 2014, η αποφυλάκιση το 2018 και το νέο έγκλημα με θύμα τον πατέρα του
Τρίκαλα – «Βιολάντα»: Ντοκουμέντο από τη στιγμή της έκρηξης στο εργοστάσιο, 5 νεκρές εργαζόμενες