Σωτήρης Τσιόδρας: Εθελοντής αιμοδότης στο Προεδρικό

Ο εθελοντής αιμοδότης Σωτήρης Τσιόδρας στο Προεδρικό Μέγαρο.

  • Είναι το γνωστό κιόσκι στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου οι Πρόεδροι της Δημοκρατίας καλούν πολιτικούς αρχηγούς για συζήτηση μακριά από τις τηλεοπτικές κάμερες. Εκεί λοιπόν στήθηκε ένα συνεργείο αιμοδοσίας και μεταξύ άλλων βρέθηκε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Όπως αναφέρει ο «Βηματοδότης», ήταν ένα Προεδρικό Μέγαρο διαφορετικό από τις άλλες φορές. Κόκκινα μπαλόνια είχαν τοποθετηθεί στους κήπους του Μεγάρου που θύμιζαν περισσότερο γιορτή παρά αιμοδοσία. Αλλά και η αιμοδοσία γιορτή ζωής δεν είναι; Έτσι στο περίφημο κιόσκι του Προεδρικού Μεγάρου, εκεί όπου συνήθως οι Πρόεδροι της Δημοκρατίας καλούν τους πολιτικούς αρχηγούς για μια χαλαρή κουβέντα μακριά από τα περίεργα ώτα και τις τηλεοπτικές κάμερες στήθηκε ένα συνεργείο αιμοδοσίας.

Από τους πρώτους που προσήλθαν να δώσουν αίμα ήταν ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, εθελοντής αιμοδότης, όπως έλεγε από τότε που ήταν φοιτητής Ιατρικής. Σήμερα όλη οικογένεια Τσιόδρα είναι εθελοντές αιμοδότες: «Η καρδιά μας χρειάζεται αίμα», έλεγε και επέμεινε πως η πανδημία δεν πρέπει να σταθεί εμπόδιο στην αιμοδοσία. Ήλθε, υπό βροχή (που ευτυχώς σε λίγο σταμάτησε) στο Προεδρικό Μέγαρο, αθόρυβα, φορώντας την μάσκα του, χαιρέτησε τους πάντες, μέτρησε μόνος του την πίεση (όπως προβλέπουν οι κανονισμοί) και όταν έδωσε αίμα του πρόσφεραν μερικά κρακεράκια και ένα μπουκαλάκι εμφιαλωμένο νερό. Όλοι ήθελαν να τον χαιρετήσουν να πουν δυο κουβέντες μαζί του, να τον ρωτήσουν για την εξέλιξη της πανδημίας. Και αυτός πρόθυμος, χαμογελαστός (μονίμως ντροπαλός και ευγενής) δεν χάλασε σε κανέναν χατίρι.

Σακελλαροπούλου: Η αιμοδοσία σώζει ζωές

Η πρωτοβουλία για αιμοδοσία, την παγκόσμια ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας ανήκει στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία είχε μια κατ΄ ιδίαν συνομιλία και με τον κ. Τσιόδρα αλλά και με εθελοντές αιμοδότες: «Η Εθελοντική αιμοδοσία είναι βασικός κανόνας πυλώνας της δημόσιας υγείας. Είναι μια κίνηση αγάπης και αλληλεγγύης για τον συνάνθρωπο. Είναι μια απλή χειρονομία που σώζει ζωές, μια κίνηση αναγκαία, όσο και πολύτιμη», δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που για πρώτη φορά άνοιξε τις πύλες του Προεδρικού Μεγάρου στην κοινωνία, όπως έλεγε, στους εθελοντές αιμοδότες.

ethnos.gr