Σουπιές με σπανάκι

Συστατικά

  • 800 γρ. σούπιες, καθαρισμένες
  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κ.σ. φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 ματσάκι μυρώνια
  • 1/4 ματσάκι άνηθο
  • 50 γρ. ούζο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 300 γρ. νερό
  • πιπέρι
  • 1 κιλό σπανάκι
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι

Για το σερβίρισμα

  • πιπέρι
  • 1 λεμόνι, σε φέτες
  • ελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε αλάτι.
  • Κόβουμε τις σουπιές σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι μαζί με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια και το βάζουμε στο τηγάνι.
  • Ψιλοκόβουμε το άσπρο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα σκόρδα, τα βάζουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
  • Ψιλοκόβουμε τα κοτσάνια από τα μυρώνια και τον άνηθο και τα βάζουμε στο τηγάνι. Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ, το νερό, αλάτι, πιπέρι, το σπανάκι και ανακατεύουμε.
  • Καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 40-50 λεπτά.
  • Ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα μυρώνια, τον άνηθο και το πράσινο μέρος από τα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε με πιπέρι, φέτες από λεμόνι και ελαιόλαδο.

akispetretzikis.com