Σπ. Λιβανός: «Και οι αγρότες της Αιτ/νίας στον συμψηφισμό του ΕΛ.Γ.Α.»

«Επισκέφτηκα σήμερα το Υποκατάστημα του ΕΛ.Γ.Α. Αιτωλοακαρνανίας, στο Αγρίνιο», αναφέρει ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής του νομού της Αιτωλοακαρνανίας «όπου είχα συνάντηση τον Προϊστάμενο του ΕΛ.Γ.Α. κ. Παναγιώτη Παπαευθυμίου, τον επόπτη του νομού Αιτωλοακαρνανίας κ. Βασίλειο Φέζο και συνομίλησα με το επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό».

«Οι κ.κ. Παπαευθυμίου και Φέζος με ενημέρωσαν διεξοδικά για τις ζημιές που προκάλεσε ο κυκλώνας «Ιανός» στις παράκτιες ζώνες του Νομού, και ιδιαίτερα στις καλλιέργειες καλαμποκιού, βαμβακιού, ρυζιού καθώς και στις δενδροκομικές καλλιέργειες ελιάς και εσπεριδοειδών.

Με δεδομένο ότι στην αρχική ανακοίνωση του ΕΛ.Γ.Α. δεν περιλαμβάνονται οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας στον συμψηφισμό των τελών εκτίμησης του ΕΛ.Γ.Α. για τους πληγέντες του κυκλώνα “Ιανός”, επικοινώνησα άμεσα με την ηγεσία του ΕΛ.Γ.Α. και ζήτησα να ισχύσει για τους αγρότες του νομού μας ό,τι θα ισχύσει και για όλους όσοι επλήγησαν από την κακοκαιρία.

O πρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α. κος Αντρέας Λυκουρέτζος ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μου και με διαβεβαίωσε ότι για κάθε καταστροφή που προέρχεται από τον κυκλώνα «Ιανό» θα ισχύσουν ακριβώς τα ίδια μέτρα στήριξης των αγροτών, όπως ανακοινώθηκαν από τον Εθνικό Ασφαλιστικό Οργανισμό νωρίτερα σήμερα.

Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας που επλήγησαν από τον «Ιανό» θα συμπεριληφθούν στον συμψηφισμό των τελών εκτίμησης του ΕΛ.Γ.Α. για τους πληγέντες του κυκλώνα».