Σπυρίδων Δ. Μολώνης: «Η Αυτοδιοίκηση μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο σε ευπαθείς ομάδες»

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αγρινίου, Σπυρίδων Δ. Μολώνης, με ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρεται στην Αυτοδιοίκηση και στον σημαντικό ρόλο που μπορεί να παίξει σε ευπαθείς ομάδες.

  • Πιο αναλυτικά:

«Αυτοδιοίκηση: Οι Δήμοι φέρνουν το βάρος στις πλάτες τους  ώστε  να εξελιχτούν σε θεσμοί αλλαγής του μοντέλου ανάπτυξης της χώρας. Πάνω σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να δούμε και το πώς αναπτύσσονται αυτοί οι θεσμοί γύρω από τα ζητήματα των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού αλλά  και των δικαιωμάτων τους.

Είναι σημαντικό να γίνουν η βάση που θα αλλάξει τη  θεσμική λειτουργία της χώρας στα άτομα με αναπηρία, με σοβαρές και χρονιές παθήσεις.

Να διαμορφωθεί ένα νέο μοντέλο ολοκληρωμένης  ανάπτυξης των δήμων όπου στον προγραμματισμό τους θα έχουν προβλέψει τα εξής:

  • Υλοποίηση έργων όπου θα δίνει εύκολη πρόσβαση σε ΑΜΕΑ(Πρόσβαση σε σχολεία, πρόσβαση σε  παιδικές χαρές, προσβάσιμες πόλεις, προσβάσιμο διαδίκτυο και προσβάσιμος πολιτισμός).
  • Να αναπτυχθούν πρωτοβουλίες όπου θα έχουν να κάνουν με την  διαπαιδαγώγηση των πολιτών.

Η Αυτοδιοίκηση θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη νέα κοινωνική διαστρωμάτωση που θα δημιουργηθεί.

Εκτός ότι πρέπει να βρίσκεται κοντά στον πολίτη, θα πρέπει και να δημιουργήσει εκείνες τις δομές-προϋποθέσεις και τις υπηρεσίες που θα διασφαλίζουν ότι τα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειες τους θα μπορούν να συμμετέχουν σε όλες τις διαδικασίες της κοινωνίας.

Η αυτοδιοίκηση είναι αυτή που μπορεί να παίξει το καθοριστικό ρόλο της  αλλαγής στην  κοινωνία.

Μια κοινωνία με ευκαιρίες για όλους!»