Σπύρος Φλώρος: «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε έναν προορισμό για όλο το χρόνο»

Για το comeback του Αγρινίου στον τουριστικό χάρτη της Ελλάδας, για την προσπάθεια που γίνεται από τη Δημοτική Αρχή στην κατεύθυνση ανάδειξης της περιοχής, καθώς και για την ταινία «Ο πηλός και η κοπέλα», που γυρίζεται αυτή την περίοδο στο Αγρίνιο, μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, «Τρίποντο στην οικονομία», στον Alpha 98,9, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Αγρινίου, Σπύρος Φλώρος.

  • «Προσπαθούμε τώρα με ακόμα περισσότερη διάθεση και όραμα να διαμορφώσουμε κάποια πράγματα στην όμορφη περιοχή μας. Είμαστε ένας ανεξερεύνητος προορισμός που μέχρι τώρα ήταν γνωστός μόνο για την καλλιέργεια του καπνού. Εδώ είναι η καπναποθήκη του Παπαστράτου και όχι μόνο, υπάρχουν κι άλλες καπναποθήκες, οι οποίες είναι αρχιτεκτονικά κοσμήματα, κτίρια τα οποία θα προσπαθήσουμε και προσπαθούμε να τα αναδείξουμε γιατί θα είναι σημεία αναφοράς για την επόμενη ημέρα, όπως και οι λίμνες μας», επισημαίνει ο Σπύρος Φλώρος.

«Είναι καθήκον μας να προσεγγίσουμε τους birdwatchers, γιατί υπάρχουν και οι προδιαγραφές και οι λίμνες μας από πλευράς καιρικών συνθηκών και γενικά φύσης ενδείκνυνται γι’ αυτά τα σπορ για όλο τον χρόνο. Δεν θέλουμε εκατομμύρια κόσμο. Θέλουμε να ξεκινήσουμε από λίγους, εκατοντάδες σιγά-σιγά, να έρχονται γκρουπάκια να γεμίζουν την περιοχή ώστε να μπορέσουν κι αυτοί σιγά-σιγά να εξερευνήσουν και να φέρουν παραπάνω κόσμο.

Δεν βάζουμε πολύ ψηλά τον πήχη επισκεψιμότητας. Τον βάζουμε από χαμηλά για να ξεκινήσουμε, να δείξουμε τι έχουμε, να το αναδείξουμε και από κει και πέρα να κάνουμε την περιοχή μας έναν προορισμό για όλο τον χρόνο, γιατί η περιοχή μας ενδείκνυται για όλο τον χρόνο», τονίζει, μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Αγρινίου, επισημαίνοντας ότι το Αγρίνιο μπορεί να προσφέρει στους τουρίστες «city life».

«Έχουμε θρησκευτικό τουρισμό, επισκέψιμα μοναστήρια μοναδικά στην Ελλάδα, τα οποία τώρα με προγράμματα που υπάρχουν και με τη βοήθεια της περιφέρειας προσπαθούμε να τα κάνουμε και προσβάσιμα και σε λεωφορεία», υπογραμμίζει ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Αγρινίου.

«Είναι πολλά τα projects που γίνονται και τα projects που θέλουμε να κάνουμε. Μας πήγε πίσω η πανδημία του κορωνοϊού, όμως, είναι μια ευκαιρία με το restart που γίνεται να μπούμε κι εμείς στους προορισμούς ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε το μερίδιο που θέλουμε από τον εσωτερικό τουρισμό στην περιοχή μας», καταλήγει ο Σπύρος Φλώρος.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη ΕΔΩ

tourismtoday.gr