Στη Στράτο Ν. Φαρμάκης και Γ. Παπαναστασίου

Στην περιοχή της Στράτου που επλήγη από τα έντονα καιρικά φαινόμενα βρέθηκε ο Γιώργου Παπαναστασίου, ο Νεκτάριος Φαρμάκης και κλιμάκιο του Δήμου Αγρινίου. 

  • Ο Δήμαρχος Αγρινίου συγκάλεσε εκτάκτως το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να κατατεθεί αίτημα για να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Δημοτική Ενότητα Στράτου.

Παρόντες ήταν ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου, Ε. Πετράκης, ο Αντιδήμαρχος Β.Φωτάκης και στελέχη της Πολιτικής Προστασίας.

Oπως ανέφερε ο Δήμαρχος Αγρινίου: «λόγω της πρωτοφανούς κακοκαιρίας, δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα σε κατοικίες,  επιχειρήσεις, δρόμους και εγκαταστάσεις μεγάλης  έκτασης και σοβαρότητας. Πρέπει άμεσα να κινηθούν οι διαδικασίες προκειμένου να κινητοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός και να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Δημοτική Ενότητα Στράτου».

Ήδη αποφασίσθηκε ο ορισμός Επιτροπών από τον Δήμο, οι οποίες θα διενεργήσουν αυτοψίες σε πληγείσες κατοικίες και από την Περιφέρεια σε επιχειρήσεις.

«Είμαστε δίπλα στους ανθρώπους που επλήγησαν και γι’ αυτό συστήθηκαν επιτροπές για να διενεργήσουν αυτοψίες σε κατοικίες και επιχειρήσεις», αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Δήμαρχος Αγρίνιου.