Φέτος η «Διέξοδος» εισήλθε στον 24ο χρόνο αδιάλειπτης καθημερινής λειτουργίας του Πολιτιστικού της Οργανισμού.
- Ενός πολυδιάστατου και δυναμικού κοινωφελούς φορέα που δημιουργήθηκε από τη γενναιόδωρη προφορά του ιδρυτή της η οποία στη συνέχεια «αγκαλιάστηκε» από πλειάδα φίλων που την ενισχύουν έκτοτε με ποικιλότροπες χειρονομίες αγάπης.
Στη πορεία όλων αυτών των χρόνων, χωρίς επιδοτήσεις ή υπαγωγή σε οποιοδήποτε εθνικό ή ευρωπαϊκό πρόγραμμα, δημιούργησε το γνωστό Ιστορικό Μουσείο «Διέξοδος», την ομώνυμη Πολιτιστική Βιβλιοθήκη, έναν Ξενώνα Τέχνης και από έτους το πρώτο και μοναδικό Μουσείο Άλατος στη χώρα.
Και οι τέσσερις αυτοί χώροι κοσμούνται από χιλιάδες αυθεντικά έργα τέχνης και κειμήλια που προέρχονται από δωρεές του δημιουργού της αλλά και από προσφορές φίλων που στηρίζουν το πρωτόγνωρο, για τα ελληνικά δεδομένα, έργο του Κοινωφελούς αυτού Πολιτιστικού Οργανισμού.
Τα μέλη της «οικογένειας» της «Διεξόδου» συναισθανόμενα το βάρος της αγάπης που εισπράττουν, ανά τετράμηνο διατυπώνουν και δημόσια τις, από καρδιάς, ευχαριστίες τους δημοσιοποιώντας τις δωρεές που δέχονται.
Έτσι για άλλη μια φορά ενημερώνουν ότι κατά το διάστημα (Σεπτέμβριος – Οκτώβριος – Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2022) για την υποστήριξη των σκοπών της η «Διέξοδος» με μεγάλη χαρά και συγκίνηση, δέχθηκε νέες χειρονομίες αγάπης από φίλους που, όπως και στο παρελθόν, έγιναν αθόρυβα, απλόχερα και χωρίς σκοπιμότητες.
Πρόκειται για τις χρηματικές δωρεές εκ μέρους των κ.κ. Ευάγγελου Αποστολόπουλου (Μεσολόγγι), Βούλας, Φώφης, Βαγγέλη & Μίνας Βαλλιανάτου (Μεσολόγγι), Βασίλη, Εύας & Μαρίας Κρασσακοπούλου (Μεσολόγγι), Χριστίνας Μάγαλου (Μεσολόγγι), Κικής Νικάκη (Μεσολόγγι), Βασιλικής Παπακώστα (Μεσολόγγι) και Κωνσταντίνου Ταλφανίδη (Αθήνα).
Παράλληλα, το ίδιο χρονικό διάστημα, η «Διέξοδος» δέχθηκε δωρεές έργων τέχνης & κειμηλίων τα οποία, μαζί με τα πάμπολλα δικά της νέα αποκτήματα, ενίσχυσαν τις μουσειακές της συλλογές.
Συγκεκριμένα οι συλλογές των δύο Μουσείων της εμπλουτίστηκαν από τις δωρεές των κ.κ Νίκου Γιαγκιόζη (Αθήνα) ο οποίος δώρισε αλατιέρες από την Πολωνία και την Αυστρία, Ελένης Καλάκη (Μεσολόγγι) η οποία δώρισε μία αγιογραφία μικρών διαστάσεων σε ξύλο, Δήμητρας Δενδραμή – Κουνενάκη (Άγιος Νικόλαος Κρήτης) η οποία δώρισε χειροποίητες αλατιέρες από ελεφαντοστούν προερχόμενες από την Ουγκάντα, Μανώλη Παπαγεωργίου (Νεοχώρι) ο οποίος δώρισε έναν πίνακα ζωγραφικής – προσωπογραφία του ποιητή Μίμη Λυμπεράκη (ελαιογραφία σε μουσαμά), έργο του Σπ. Βανδώρου το 1911, Σίσσυς Παυλοπούλου (Αθήνα) η οποία δώρισε πορσελάνινες αλατιέρες από την Κίνα και κεραμικές από την Κρήτη, Ελπίδας Σαλούρου (Αθήνα) η οποία δώρισε αλάτια και πήλινες αλατιέρες από το Περού και το Μαρόκο, Νίκου Σταθάτου (Μεσολόγγι) ο οποίος δώρισε ένα ορειχάλκινο παραδοσιακό καντάρι και μία γραφομηχανή και Βασιλικής Τζάνου (Μεσολόγγι) η οποία δώρισε ένα μάλλινο χαλί μεγάλων διαστάσεων.
H Πολιτιστική Βιβλιοθήκη της «Διεξόδου» εμπλουτίστηκε με βιβλία που σχετίζονται με το Μεσολόγγι καθώς και βιβλία Τέχνης προερχόμενα από δωρεές των κ.κ. Μανώλη Δραϊνάκη – ALHPA TV (Αθήνα), Φηλομήλας Λαπατά (Αθήνα), Ιωάννας Λαχανά (Αθήνα), Γιάννη Μανιάτη (Πόρος), Βασιλικής Αθαν. Νούλα (Μεσολόγγι), Γεωργίου Πολυκράτη (Αθήνα), Ελένης Πριοβόλου (Αθήνα), Ευλαμπίας & Μίσσυς Τζάνου (Μεσολόγγι), Κούλης Τσολοδήμου (Ναύπακτος) και Άννας Φιλίνη (Αθήνα).
Τα Πολιτιστικά Αρχεία εμπλουτίστηκαν με δωρεές των κ.κ. Ευγενίας Γριβοπούλου (Μεσολόγγι) και Νικολάου Τόλη (Αιτωλικό) οι οποίοι δώρισαν φωτογραφίες από το παλιό Μεσολόγγι.
Υπηρεσίες και υλικά προσέφεραν οι κ.κ. Δημήτρης Αντωνίου (Μεσολόγγι), Γιάννης & Διονύσης Βισβίκης (Μεσολόγγι), Νίκος Βλαχόπουλος (Μεσολόγγι), Σωτήρης Ζαφειρομήτσος (Μεσολόγγι), Λογιστικό Γραφείο Κωνσταντίνου Νούλα (Μεσολόγγι), Ιφιγένεια Μάρκου – Μπεμπέλη (Μεσολόγγι), Νώντας Μωραΐτης (Μεσολόγγι) και Γιώργος Πρεμέτης (Μεσολόγγι).
Τέλος, εκτός από την μόνιμη υποστήριξη του «ΚΟΡΔΟΣΕΙΟΥ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ», ανανέωσαν την εθελοντική χορηγική τους συνδρομή τα αρωγά μέλη της «Διεξόδου» κ. κ. Άσπα Καρατζογιάννη (Μεσολόγγι), Ελένη Μαστρογεωργίου (Μεσολόγγι), Κική Νικάκη (Μεσολόγγι), Μάρω Ρέππα (Ναύπακτος) και Κωνσταντίνος Ταλφανίδης (Αθήνα).
Προς όλους τους προαναφερθέντες, για πολλοστή φορά, η «Διέξοδος» εκφράζει την ευγνωμοσύνη της.
Σχετικά Άρθρα
«Η Γη της Ελιάς»: Οι Βρεττάκοι μαθαίνουν πως η Αμαλία έβαλε να τους κάψουν το σπίτι
«Το Δίχτυ»: Το δεύτερο συγκλονιστικό επεισόδιο με θέμα τον εθισμό στα ναρκωτικά
«Μαύροι Πίνακες»: Η δολοφονία του Πατέρα Ιωσήφ συγκλονίζει την τοπική κοινωνία